Recept Pečený cajun pangasius

spiser Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečený cajun pangasius

Postup

První tri ingredience smíchejte dohromady. Vymazte pekác tukem. Rybí filety obalte v ochucené kukuricné mouce a polozte je, kuzí dolu, do pekáce. Posypte je cajun korením a pokapejte máslem. Pecte v troube vyhráté na 200 st. C 30 minut. Ozdobte ctvrtkami citronu. Podávejte s bramborami a ochuceným creme-fraiche nebo s bramborami rozstouchanými s krájenou pazitkou a politými máslem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 23.03.08 vloženo
  • 10195x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • ca. 250 ml kukuricné mouky
  • 2 KL soli
  • 1 KL mletého pepre
  • 8 filetu z pangasia (à 100-120 g)
  • 2 PL cajun korení
  • 60 ml rozpusteného másla
  • tuk na vymazání pekáce
  • ctvrtky citronu

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečený cajun pangasius

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečený cajun pangasius

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečený cajun pangasius.

Bono, pěkně jsi to napsala. 100% souhlas.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečený cajun pangasius.

Nemyslím, že je důležité, jestli recept vznikl v Americe nebo v Číně.
Spiser jako světaznalý labužník jistě ví, proč napsal USA a nevidím důvod to ironizovat. I kapra z českého rybníka můžou upravovat kuchaři jiných národních kuchyní podle svého způsobu a zvyklostí a bude to tedy jejich recept.
Nakonec odsuzovat americkou kuchyni mi nepřijde fér a možná je to i tak trochu anachronismus, protože si za dobu své existence inspirativně pohrála s nejrůznějšími vlivy a s přispěním původních domorodých receptů vytvořila řadu originálních pokrmů.

Jak se pangas upravuje v Americe ráda vyzkouším, recept se mi líbí, ohodnotím ho až posléze. B.

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečený cajun pangasius.

Myslím Lenko, že to gertrud myslel ironicky.

Lenka-K
72 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečený cajun pangasius.

Teda Gertrud, nazvat USA pravlastí čehokoli… a ještě to srovnat s čínskou atd. kuchyní, leze mi mráz po zádech.
Jinak tohoto pangase určitě zkusím, moc se těším a děkuji za recept :o)

gertrud
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečený cajun pangasius.

Velmi pěkný recept. Divím se jen, že výtečných receptů ze Spojených států amerických zde není daleko více. Spojené státy americké jsou vlastně pravlast gurmánů. Kam se hrabe čínská, italská, francouzká i jiné kuchyně na kuchyň Spojených států amerických. Zvláště ještě, když se ještě použije pomalý hrnec.
Děkujeme a jen tak dál. Zdravím G

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečený cajun pangasius.

Velmi zajímavý recept, akorát mě zaráží, že Pangas má kůži? Já mám filety z Makra a ty jsou bez kůže, ale myslím, že je to jedno, určitě vyzkouším.

gaburiatko
740 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečený cajun pangasius.

No super, vsetko z toho mam doma, takze uz viem, co si nabuduce urobim na obed do prace :). Mnam.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Houbová smaženice Houbová smaženice
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz