Recept Pečený bažant s jablkovo-brusinkovou nádivkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený bažant s jablkovo-brusinkovou nádivkou

Postup

Nejdříve si namočíme 50 g brusinek do vína s hřebíčkem. Můžeme nechat i přes noc. Bažanta pořádně dočistíme, omyjeme, osušíme. Vezmeme plátky slaniny a snažíme se jí opatrně nastrkat pod kůži bažanta. Dále si maso osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočívat.
Zbytek slaniny si nakrájíme nadrobno. Do pánve si dáme kousek másla, bobkový list, 3 kuličky jalovce, nového koření, celého pepře, 3 lístky šalvěje. Přidáme nakrájenou slaninu a zvolna opékáme. Když je slanina opečená vyndáme koření, přidáme 1 1/2 nakrájeného jablka na kostky. Z vína vyndáme brusinky, přidáme na pánev a dusíme asi 3 min. Nakonec vše osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
Nakrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme udušená jablka, vejce a vše řádně promícháme. Je-li nádivka příliš hustá přidáme trochu mléka. Bažanta naplníme nádivkou a zašijeme ho, nebo sepneme jehlami. Víno nalijeme do pekáče, přidáme zbytek jablek nakrájených na plátky. Dále do pekáče dáme zbytek sušených brusinek, koření a naditého bažanta. Na bažanta dáme plátky másla. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme přiklopené asi 60. min. Dále pečeme odklopené dokud není maso měkké. Maso průběžně poléváme vypečenou šťávou

Recept je z kategorií: Maso

Nahlásit recept

  • 08.01.13 vloženo
  • 1962x zobrazeno

Ingredience

  • 1 bažant
  • 150 g anglické slaniny nakrájené na plátky
  • 100 g másla
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 3 oloupaná jablka
  • 100 g sušených brusinek
  • 6 kuliček nového koření, jalovce, celého pepře
  • 3 bobkové listy
  • 6 lístků šalvěje
  • 300 ml suchého červeného vína
  • 4 celé hřebíčky
  • 2 rohlíky
  • 1 vejce

Doporučená příloha

  • Šťouchané brambory se zelenou petrželkou a smaženou cibulkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

šušlinka 08.01.13 12:22

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Pečený bažant s jablkovo-brusinkovou nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Frantiska
927 příspěvků 08.01.13 13:18

To vypada moc dobre :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz