Recept Pečený bažant s jablkovo-brusinkovou nádivkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený bažant s jablkovo-brusinkovou nádivkou

Postup

Nejdříve si namočíme 50 g brusinek do vína s hřebíčkem. Můžeme nechat i přes noc. Bažanta pořádně dočistíme, omyjeme, osušíme. Vezmeme plátky slaniny a snažíme se jí opatrně nastrkat pod kůži bažanta. Dále si maso osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočívat. Zbytek slaniny si nakrájíme nadrobno. Do pánve si dáme kousek másla, bobkový list, 3 kuličky jalovce, nového koření, celého pepře, 3 lístky šalvěje. Přidáme nakrájenou slaninu a zvolna opékáme. Když je slanina opečená vyndáme koření, přidáme 1 1/2 nakrájeného jablka na kostky. Z vína vyndáme brusinky, přidáme na pánev a dusíme asi 3 min. Nakonec vše osolíme, opepříme a necháme zchladnout. Nakrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme udušená jablka, vejce a vše řádně promícháme. Je-li nádivka příliš hustá přidáme trochu mléka. Bažanta naplníme nádivkou a zašijeme ho, nebo sepneme jehlami. Víno nalijeme do pekáče, přidáme zbytek jablek nakrájených na plátky. Dále do pekáče dáme zbytek sušených brusinek, koření a naditého bažanta. Na bažanta dáme plátky másla. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme přiklopené asi 60. min. Dále pečeme odklopené dokud není maso měkké. Maso průběžně poléváme vypečenou šťávou

Recept je z kategorií: Maso

Nahlásit recept

  • 08.01.13 vloženo
  • 2195x zobrazeno

Ingredience

  • 1 bažant
  • 150 g anglické slaniny nakrájené na plátky
  • 100 g másla
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 3 oloupaná jablka
  • 100 g sušených brusinek
  • 6 kuliček nového koření, jalovce, celého pepře
  • 3 bobkové listy
  • 6 lístků šalvěje
  • 300 ml suchého červeného vína
  • 4 celé hřebíčky
  • 2 rohlíky
  • 1 vejce

Doporučená příloha

  • Šťouchané brambory se zelenou petrželkou a smaženou cibulkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečený bažant s jablkovo-brusinkovou nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz