Recept Peceny baklazan

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Dalsi z tradicnych receptov z Kanarskych ostrovov

Postup

Baklazany sa umyju a rozrezu po dlzke,vyberu stredy tak aby ostali neporusene supky,a posekaju na jemno tak isto ako cibula. Na panvicu sa da lyzica oleja a maslo a vsetko sa oprazi do zlatova. Nasledne sa prida stipka mletej skorice,pridaju sa mlete mandle,cukor a struhanka tak aby vznikla jemna pasta. Touto masou sa naplnia supky z baklazanov a vlozia sa do rury na zapecenie. Zapekaju sa cca 15 - 20 min.
To je vsetko,podava sa priamo v supke

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 07.01.10 vloženo
  • 4543x zobrazeno

Čas přípravy

  • ???

Ingredience

  • 8 baklazanov( su myslene take male svetlo zelene podlhovaste. Mozu byt aj cierne ale male)
  • 1 cibula
  • 1 lyzicka cukru
  • 100 g mandli ( olupanych oprazenych a pomletych)
  • 3 lyzice masla ( maslo prave nie rastlinny tuk)
  • 1 lyzica oleja (olivovy panensky)
  • struhanka,mleta skorica

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Peceny baklazan

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
svato
1418 příspěvků 08.01.10 02:08
Re: Peceny baklazan - di

čo sa týka toho (skutočne a naozaj) veľmi ťažkého jedla, povedala by som, že väčšina z toho sú recepty starých a prastarých mám. Možno sa tie recepty ani tak veľmi nerealizujú, ide len o nostalgické spomienky na prázdniny u babičky…

 
canario447
16 příspěvků 08.01.10 01:22
Re: Peceny baklazan

Dakujem. ono ani netusis ako by som si rad dal ten bocik na 100 sposobov…:-)), ale kedze tu sa to dost tazko zhana, varim si co tu je. Co sa tyka receptoc, vsetky su z tej spominanej starej kucharskej knihy z Kanarskych ostrovov.Priznam sa ze som z toho varil len niekolko veci,ale ak je zaujem, mozem to poprekladat hoci aj vsetko, len bude zrejme problem s niektorymi surovinami.Bude nutne nahradzat niecim podobnym.

 
di
2451 příspěvků 08.01.10 01:11
Re: Peceny baklazan

Svato: každopádně to vypadá zajímavě.
A jsem moc ráda, že se tu po čase konečně objevil někdo s opravdovými recepty, ne jen bůček, slanina, smetana 100× jinak, pokud možno psáno archaicky nebo rádoby vtipně nebo jakože polsky. Canario, držte se a už se moc těším na další recepty od Vás!

 
svato
1418 příspěvků 08.01.10 01:03
Re: Peceny baklazan

Možno by bolo dobre pridať do nadpisu niečo ako „na sladko“, lebo pečených baklažánov je tu veľa.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz