Recept Peceny baklazan

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Dalsi z tradicnych receptov z Kanarskych ostrovov

Postup

Baklazany sa umyju a rozrezu po dlzke,vyberu stredy tak aby ostali neporusene supky,a posekaju na jemno tak isto ako cibula. Na panvicu sa da lyzica oleja a maslo a vsetko sa oprazi do zlatova. Nasledne sa prida stipka mletej skorice,pridaju sa mlete mandle,cukor a struhanka tak aby vznikla jemna pasta. Touto masou sa naplnia supky z baklazanov a vlozia sa do rury na zapecenie. Zapekaju sa cca 15 - 20 min.
To je vsetko,podava sa priamo v supke

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.01.10 vloženo
  • 4456x zobrazeno

Čas přípravy

  • ???

Ingredience

  • 8 baklazanov( su myslene take male svetlo zelene podlhovaste. Mozu byt aj cierne ale male)
  • 1 cibula
  • 1 lyzicka cukru
  • 100 g mandli ( olupanych oprazenych a pomletych)
  • 3 lyzice masla ( maslo prave nie rastlinny tuk)
  • 1 lyzica oleja (olivovy panensky)
  • struhanka,mleta skorica

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Peceny baklazan

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
svato
1417 příspěvků 08.01.10 02:08
Re: Peceny baklazan - di

čo sa týka toho (skutočne a naozaj) veľmi ťažkého jedla, povedala by som, že väčšina z toho sú recepty starých a prastarých mám. Možno sa tie recepty ani tak veľmi nerealizujú, ide len o nostalgické spomienky na prázdniny u babičky…

 
canario447
16 příspěvků 08.01.10 01:22
Re: Peceny baklazan

Dakujem. ono ani netusis ako by som si rad dal ten bocik na 100 sposobov…:-)), ale kedze tu sa to dost tazko zhana, varim si co tu je. Co sa tyka receptoc, vsetky su z tej spominanej starej kucharskej knihy z Kanarskych ostrovov.Priznam sa ze som z toho varil len niekolko veci,ale ak je zaujem, mozem to poprekladat hoci aj vsetko, len bude zrejme problem s niektorymi surovinami.Bude nutne nahradzat niecim podobnym.

 
di
2451 příspěvků 08.01.10 01:11
Re: Peceny baklazan

Svato: každopádně to vypadá zajímavě.
A jsem moc ráda, že se tu po čase konečně objevil někdo s opravdovými recepty, ne jen bůček, slanina, smetana 100× jinak, pokud možno psáno archaicky nebo rádoby vtipně nebo jakože polsky. Canario, držte se a už se moc těším na další recepty od Vás!

 
svato
1417 příspěvků 08.01.10 01:03
Re: Peceny baklazan

Možno by bolo dobre pridať do nadpisu niečo ako „na sladko“, lebo pečených baklažánov je tu veľa.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz