Recept Pečené žampiony

aneb Pečené žampiony na víně

(Hodnoceno 3x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečené žampiony

Postup

Žampiony neloupeme, ale důkladně otřeme vlhkým hadříkem nebo houbičkou. Na pánvi rozehřejeme máslo a hlavičky žampionů na něm asi 3 minuty opékáme. Naskládáme je do zapékací misky. Nožičky hub velmi jemně nakrájíme, stejně jako slaninku, společně rovněž orestujeme na másle a rovnoměrně navrstvíme na hlavičky. Osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou, zalijeme bílým vínem a pečeme při 180°C asi půl hodiny.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 28.04.07 vloženo
  • 54256x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kg žampionů
  • 1,5 dcl suchého bílého vína
  • 100 g anglické slaniny
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky

Doporučená příloha

  • šťouchané brambory s cibulkou (možno i se slaninkou) a zbytek vína:-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.8.17 17:49

Skvělá dobrota!

Odkaz na uvaření

Nia Roll 11.9.15 11:04

Výborný recept, moc díky. Byla jsem zachráněna od obalování žampionů a navíc jsme si pochutnali snad ještě víc. :)

Odkaz na uvaření

parles 11.3.15 12:31

Neodolal jsem! Dovolil jsem si malou úpravu: k máslu jsem přidal trochu olivového oleje a před zapékáním jsem přihodil pár větviček rozmarínu. A do směsi nožiček z hub a slaniny jsem přikrájel malý kousek cibule. Móóóc dobré!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

marhulka5 29.1.13 18:19

ještě je to v troubě,už ted to voní..

Odkaz na uvaření

Jari 7.1.11 14:20

.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pečené žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečené žampiony na víně

Zuzka1973
2362 příspěvků 6.8.17 17:52

Bohužel jsem neměla tak velké hlavičky, aby šly plnit, ale vůbec nevadilo, že to bylo v pekáčku jen tak promíchané a zalité…
Anglickou jsem neměla - musel postačit bílý špek…
Určitě bude vícekrát :)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.1.11 23:56

Recept me navnadil, vidim to na bile vino a smetanu , pepr … a klidne pak ryzi. Citim tu chut v barvach :lol:

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečené žampiony na víně-MI_LANE,

já jsem tohle už tak dlouho nevařila, škoda…
Ale myslím, že brusinky jsou dobrý nápad, mám je moc ráda (stejně jako moje děti, manžela jsem zatím „nezlomila“) a pokud se jen trochu hodí k pokrmu a jsou doma, tak je přikládám. Takže díky za inovaci…

Snad to nebude působit moc hloupě, když se jedná o recept, který jsem sama napsala, ale - děkuji, že jsi mi tuto po Francii vonící pochoutku připomněl…:-)
Bona

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečené žampiony na víně - bono

opět při náhodném brouzdání po ´LABUŽNÍKU´ jsem narazil na krásný recept. V nějakém z románů, které psal Rex Stout, došlo k sporu ohledně hub, vína a octa - zda to jde dohromady. NERO WOLFE po ochutnání poctivě přiznal, že se mýlil, že tato kombinace je možná (i Archie Goodwin pronesl něco o tom, že je to rozhodně poživatelné) Mně se to ZAMLOUVÁ MOC! Přidám polévkovou lžíci vinného octa a dovedl bych si představit k těm šťouchaným bramborám ještě jemně navinulý brusinkový kompot… co si myslíš?

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečené žampiony na víně

Bono, miluju taková jídla. Jen si dovolím, bez slaninky * :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz