Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Žampiony neloupeme, ale důkladně otřeme vlhkým hadříkem nebo houbičkou. Na pánvi rozehřejeme máslo a hlavičky žampionů na něm asi 3 minuty opékáme. Naskládáme je do zapékací misky. Nožičky hub velmi jemně nakrájíme, stejně jako slaninku, společně rovněž orestujeme na másle a rovnoměrně navrstvíme na hlavičky. Osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou, zalijeme bílým vínem a pečeme při 180°C asi půl hodiny.
Recept je z kategorií: Houby
šťouchané brambory s cibulkou (možno i se slaninkou) a zbytek vína:-)
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
9.9.20 13:34
Za mě docela nuda. Uříznout houbě nohu a vrátit ji nakrájenou na původní místo podle mě není zrovna na michelinskou hvězdu. Už jsem dělal plněné žampiony na mnoho způsobů, ale takhle odfláknuté ještě ne. Jedlé to je (zkazit houbu se slaninou snad ani nejde), ale je to smutné.
Líbí se mi11.9.15 11:04
Výborný recept, moc díky. Byla jsem zachráněna od obalování žampionů
a navíc jsme si pochutnali snad ještě víc.
11.3.15 12:31
Neodolal jsem! Dovolil jsem si malou úpravu: k máslu jsem přidal trochu olivového oleje a před zapékáním jsem přihodil pár větviček rozmarínu. A do směsi nožiček z hub a slaniny jsem přikrájel malý kousek cibule. Móóóc dobré!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečené žampiony na víně
Bohužel jsem neměla tak velké hlavičky, aby šly plnit, ale vůbec nevadilo, že to bylo v pekáčku jen tak promíchané a zalité…
Anglickou jsem neměla - musel postačit bílý špek…
Určitě bude vícekrát
Recept me navnadil, vidim to na bile vino a smetanu , pepr … a klidne pak ryzi. Citim tu chut v barvach
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
já jsem tohle už tak dlouho nevařila, škoda…
Ale myslím, že brusinky jsou dobrý nápad, mám je moc ráda (stejně jako moje děti, manžela jsem zatím „nezlomila“) a pokud se jen trochu hodí k pokrmu a jsou doma, tak je přikládám. Takže díky za inovaci…
Snad to nebude působit moc hloupě, když se jedná o recept, který jsem sama napsala, ale - děkuji, že jsi mi tuto po Francii vonící pochoutku připomněl…:-)
Bona
546 příspěvků 25.1.09 03:43
opět při náhodném brouzdání po ´LABUŽNÍKU´ jsem narazil na krásný recept. V nějakém z románů, které psal Rex Stout, došlo k sporu ohledně hub, vína a octa - zda to jde dohromady. NERO WOLFE po ochutnání poctivě přiznal, že se mýlil, že tato kombinace je možná (i Archie Goodwin pronesl něco o tom, že je to rozhodně poživatelné) Mně se to ZAMLOUVÁ MOC! Přidám polévkovou lžíci vinného octa a dovedl bych si představit k těm šťouchaným bramborám ještě jemně navinulý brusinkový kompot… co si myslíš?
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono, miluju taková jídla. Jen si dovolím, bez slaninky *