Recept Pečené žampiony

aneb Pečené žampiony na víně

(Hodnoceno 3x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečené žampiony

Postup

Žampiony neloupeme, ale důkladně otřeme vlhkým hadříkem nebo houbičkou. Na pánvi rozehřejeme máslo a hlavičky žampionů na něm asi 3 minuty opékáme. Naskládáme je do zapékací misky. Nožičky hub velmi jemně nakrájíme, stejně jako slaninku, společně rovněž orestujeme na másle a rovnoměrně navrstvíme na hlavičky. Osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou, zalijeme bílým vínem a pečeme při 180°C asi půl hodiny.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 28.04.07 vloženo
  • 52482x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kg žampionů
  • 1,5 dcl suchého bílého vína
  • 100 g anglické slaniny
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky

Doporučená příloha

  • šťouchané brambory s cibulkou (možno i se slaninkou) a zbytek vína:-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 06.08.17 17:49

Skvělá dobrota!

Odkaz na uvaření

Nia Roll 11.09.15 11:04

Výborný recept, moc díky. Byla jsem zachráněna od obalování žampionů a navíc jsme si pochutnali snad ještě víc. :)

Odkaz na uvaření

parles 11.03.15 12:31

Neodolal jsem! Dovolil jsem si malou úpravu: k máslu jsem přidal trochu olivového oleje a před zapékáním jsem přihodil pár větviček rozmarínu. A do směsi nožiček z hub a slaniny jsem přikrájel malý kousek cibule. Móóóc dobré!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

marhulka5 29.01.13 18:19

ještě je to v troubě,už ted to voní..

Odkaz na uvaření

Jari 07.01.11 14:20

.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pečené žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2311 příspěvků 06.08.17 17:52

Bohužel jsem neměla tak velké hlavičky, aby šly plnit, ale vůbec nevadilo, že to bylo v pekáčku jen tak promíchané a zalité…
Anglickou jsem neměla - musel postačit bílý špek…
Určitě bude vícekrát :)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.01.11 23:56

Recept me navnadil, vidim to na bile vino a smetanu , pepr … a klidne pak ryzi. Citim tu chut v barvach :lol:

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečené žampiony na víně-MI_LANE,

já jsem tohle už tak dlouho nevařila, škoda…
Ale myslím, že brusinky jsou dobrý nápad, mám je moc ráda (stejně jako moje děti, manžela jsem zatím „nezlomila“) a pokud se jen trochu hodí k pokrmu a jsou doma, tak je přikládám. Takže díky za inovaci…

Snad to nebude působit moc hloupě, když se jedná o recept, který jsem sama napsala, ale - děkuji, že jsi mi tuto po Francii vonící pochoutku připomněl…:-)
 Bona

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečené žampiony na víně - bono

opět při náhodném brouzdání po ´LABUŽNÍKU´ jsem narazil na krásný recept. V nějakém z románů, které psal Rex Stout, došlo k sporu ohledně hub, vína a octa - zda to jde dohromady. NERO WOLFE po ochutnání poctivě přiznal, že se mýlil, že tato kombinace je možná (i Archie Goodwin pronesl něco o tom, že je to rozhodně poživatelné) Mně se to ZAMLOUVÁ MOC! Přidám polévkovou lžíci vinného octa a dovedl bych si představit k těm šťouchaným bramborám ještě jemně navinulý brusinkový kompot… co si myslíš?

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečené žampiony na víně

Bono, miluju taková jídla. Jen si dovolím, bez slaninky * :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz