Recept Pečené vepřové koleno se zeleninou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečené vepřové koleno se zeleninou

Postup

1. Kolena omyjeme, osušíme a kůži mřížkovitě nařízneme. Do kůže vetřeme sůl a pepř a ve­tkneme vždy po 4 hřebíčcích. Troubu předehřejeme na 200 °C. 2. Kolena opečeme ze všech stran v pekáči na rozehřátém oleji. Poté pekáč zasuneme na spodní lištu trouby a pečeme zhruba 90 min. 3. Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na hranolky a po 30 min. přidáme k masu. 4. Kolena opakovaně přeléváme horkým vývarem. Vyjmeme z pekáče a maso se zele­ninou uchováme horké. Šťávu zahustíme solamylem, osolíme a opepříme. Omáčku podáváme odděleně.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 04.06.02 vloženo
  • 27352x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 vykostěná vepřová kolena (zhruba 800 g)
  • sůl
  • pepř
  • 8 hřebíčků
  • 4 lžíce oleje
  • 200 g mrkve
  • 200 g cibule
  • 150 g celeru
  • 250 g pórku
  • 500 ml horkého masového vývaru
  • 1 lžíce solamylu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené vepřové koleno se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Tatranské kuře Tatranské kuře
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Cuketové placky Cuketové placky
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz