Recept Pečené sele s pivní omáčkou

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Posekat všechny bylinky a rozdrtit všechno koření. Smíchat dohromady a vetřít do kůže selete. Dát sele do chladničky do druhého dne. Předehřát troubu na 200°C. Vložit sele do pekáče se založenýma nohama a hřbetem nahoru. Podlít trochou vody a péct po 45min. Přidat zeleninu a zalít sele pivem. Často sele obracet, aby kůže nevyschla, zůstala vlhká, předešlo se jejímu spálení a maso se pěkně stejnoměrně propeklo. Po dvou hodinách sele je upečené. Vyjmout ho z trouby a přendat na plech s okrajem. Rozehřát troubu na 230°C a vrátit sele znovu do trouby, aby se jeho kůže opekla do křupava (konvekční trouba je na to nejlepší). Slít tuk z pekáče do kastrolu a uschovat zeleninu v teple. Postavit pekáč na sporák a vlít do něj pivo, uvolnit všechen přípek a potom jej nalít do kastrolu. Do kastrolu přilít vývar, zredukovat vše na polovinu, zcedit a sebrat tuk s povrchu omáčky. Vyjmout sele s křupavou kůží z trouby a nechat ho stát po 15min. před porcováním. Podávat sele s uschovanou zeleninou a pivní omáčkou.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 17.02.04 vloženo
  • 9522x zobrazeno

Ingredience

  • 1 sele asi 15kg očištěné, vykuchané
  • 3l kuřecího vývaru
  • 4 mrkve nakrájené na kusy jako palec velké
  • 4 cibule nakrýjené na kusy jako palec velké
  • 1 celer očištěný a nakrájený na kusy jako palec velké
  • 1l piva
  • čerstvé bylinky; tymián, rozmarýn, majiránka, dobromysl, saturejka, česnek, kmín, černý pepř, jalovčinku, mletá paprika, bobkový list, hřebíčky a sůl

Doporučená příloha

  • Pečené brambory a zase pivo chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené sele s pivní omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz