Recept Pečené sele s pivní omáčkou

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Posekat všechny bylinky a rozdrtit všechno koření. Smíchat dohromady a vetřít do kůže selete. Dát sele do chladničky do druhého dne. Předehřát troubu na 200°C. Vložit sele do pekáče se založenýma nohama a hřbetem nahoru. Podlít trochou vody a péct po 45min. Přidat zeleninu a zalít sele pivem. Často sele obracet, aby kůže nevyschla, zůstala vlhká, předešlo se jejímu spálení a maso se pěkně stejnoměrně propeklo. Po dvou hodinách sele je upečené. Vyjmout ho z trouby a přendat na plech s okrajem. Rozehřát troubu na 230°C a vrátit sele znovu do trouby, aby se jeho kůže opekla do křupava (konvekční trouba je na to nejlepší). Slít tuk z pekáče do kastrolu a uschovat zeleninu v teple. Postavit pekáč na sporák a vlít do něj pivo, uvolnit všechen přípek a potom jej nalít do kastrolu. Do kastrolu přilít vývar, zredukovat vše na polovinu, zcedit a sebrat tuk s povrchu omáčky. Vyjmout sele s křupavou kůží z trouby a nechat ho stát po 15min. před porcováním. Podávat sele s uschovanou zeleninou a pivní omáčkou.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 17.02.04 vloženo
  • 9910x zobrazeno

Ingredience

  • 1 sele asi 15kg očištěné, vykuchané
  • 3l kuřecího vývaru
  • 4 mrkve nakrájené na kusy jako palec velké
  • 4 cibule nakrýjené na kusy jako palec velké
  • 1 celer očištěný a nakrájený na kusy jako palec velké
  • 1l piva
  • čerstvé bylinky; tymián, rozmarýn, majiránka, dobromysl, saturejka, česnek, kmín, černý pepř, jalovčinku, mletá paprika, bobkový list, hřebíčky a sůl

Doporučená příloha

  • Pečené brambory a zase pivo chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené sele s pivní omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Cibulačka Cibulačka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Cuketové placky Cuketové placky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz