Recept Pečené sele s kořenitou omáčkou

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečené sele s kořenitou omáčkou

Postup

1. Maso omyjeme a osušíme. Kůži mřižkovitě na­rizneme. Osolíme a opepříme. 2. Petrželku omyjeme a osušíme. Oloupeme čes­nek. Obojí najemno nasekáme a umícháme s cit­ronovou šťávou, medem a sektem do omáčky. 3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme a omyjeme. Maso ze všech stran opeče­me na rozehřátém sádle. Pod maso dáme rozma­rýn, přidáme brambory a bobkové listy. Vložíme do trouby a pečeme asi 90 min. Maso často přelé­váme připravenou omáčkou. 4. Po 80 min. seškrabeme výpečky z pekáče a ma­so jimi potřeme. Snížíme horní teplotu a kýtu pe­čeme dokřupava. Podáváme s rozmarýnem.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 13.04.04 vloženo
  • 8194x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 700 kcal, 37 g bílkovin, 39 g tuků, 44 g sacharidů
  • 1 kýta ze selete s kůži
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 svazku petrželky
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce medu
  • 200 ml sektu
  • 750 g brambor
  • 3 lžíce vepřového sádla
  • několik snítek rozmarýnu
  • 3 čerstvé bobkové listy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené sele s kořenitou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz