Recept Pečeně s kůrčičkou po provensálsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečeně s kůrčičkou po provensálsku

Postup

1. Maso omyjeme studenou vodou a osušíme. Kůži peče­ně nařízneme ostrým nožem do kosočtverečků. Troubu předehřejeme na 175 °C. 2. Brambory oloupeme, omyjeme a rozčtvrtíme. Paprikové lusky omyjeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na větší kousky. 3. Pomalu rozpustíme v kastrůlku máslo, smícháme ho s olivovým olejem a kořením a touto směsí potřeme peče­ni. 4. Estragon omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Maso s připravenými bramborami a paprikou, neoloupa­nými stroužky česneku, olivami a bylinkami položíme do pekáče, pokapeme zbytkem tuku s kořením a pečeme asi 90 min. Po 15 min. přilijeme vývar.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 24.01.02 vloženo
  • 27797x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vykostěného ramínka
  • 750 g brambor
  • 2 červené papriky
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • nahruho mletý pepř
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1/2 lžičky provensálského koření
  • 1 snítka estragonu
  • 5 stroužků česneku
  • 8 zelených a 8 černých oliv
  • 1/4 l vývaru

Doporučená příloha

  • Pečeni podáváme ob­loženou bramborami s paprikou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečeně s kůrčičkou po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Štika na smetaně Štika na smetaně
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz