Recept Pečeně s kůrčičkou po provensálsku

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečeně s kůrčičkou po provensálsku

Postup

1. Maso omyjeme studenou vodou a osušíme. Kůži peče­ně nařízneme ostrým nožem do kosočtverečků. Troubu předehřejeme na 175 °C. 2. Brambory oloupeme, omyjeme a rozčtvrtíme. Paprikové lusky omyjeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na větší kousky. 3. Pomalu rozpustíme v kastrůlku máslo, smícháme ho s olivovým olejem a kořením a touto směsí potřeme peče­ni. 4. Estragon omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Maso s připravenými bramborami a paprikou, neoloupa­nými stroužky česneku, olivami a bylinkami položíme do pekáče, pokapeme zbytkem tuku s kořením a pečeme asi 90 min. Po 15 min. přilijeme vývar.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 24.01.02 vloženo
  • 28558x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vykostěného ramínka
  • 750 g brambor
  • 2 červené papriky
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • nahruho mletý pepř
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1/2 lžičky provensálského koření
  • 1 snítka estragonu
  • 5 stroužků česneku
  • 8 zelených a 8 černých oliv
  • 1/4 l vývaru

Doporučená příloha

  • Pečeni podáváme ob­loženou bramborami s paprikou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečeně s kůrčičkou po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz