Recept Pečené rybí filé po švédsku (pro Střelce)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozpečeme a vložíme na ni porce rybího filé. Osolíme je, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme do trouby péci. Během pečení porce ryby obrátíme. Asi po 10 minutách je vyjmeme a uložíme v kastrolu na teplém místě. Oloupané jablko a cibuli rozkrájíme na kolečka a podusíme je na tuku, v němž se pekla ryba. Porce rybího filé upravíme na nahřáté talíře, obložíme jablky, cibulí a rozpečenou slaninou. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 25.10.04 vloženo
  • 5623x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g rybího filé
  • 1 středně velké jablko
  • 1 velká cibule
  • 50 g slaniny
  • 1 citron
  • mletý pepř
  • sůl.

Doporučená příloha

  • vařené brambory nebo bramborová kaše a salát z čerstvé zeleniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené rybí filé po švédsku (pro Střelce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz