Recept Pečené lišky s sherry želé

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečené lišky s sherry želé

Postup

1. Želatinu namočíme do studené vody. Lišky očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky. 2. Houbovou omáčku připravíme podle návodu. Želatinu lehce vymačkáme, rozpustíme v omáčce a zamícháme do ní polosuché sherry. Omáčku podle chuti přisolíme, opepříme a v lednici nechá­me napůl ztuhnout. 3. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a lišky v něm usmažíme. Oso­líme a opepříme. Přidáme cibuli. 4. Salát polníček očistíme, omyjeme a osušíme. Ocet smícháme se solí a růžovým pepřem a zašleháme do něj 3 lžíce oleje. Salát roz­dělíme na talíře a pokapeme zálivkou. Navrch naklademe lišky a přelijeme polotuhým želé. Můžeme podávat s opečenou bage­tou potřenou česnekem.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 13.10.03 vloženo
  • 5430x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 160 kcal, 670 kJ, 4 g bílkovin, 11 g tuků, 5 g sacharidů
  • 3 plátky želatiny
  • 250 g lišek
  • 1 červená cibule
  • 1 sáček houbové omáčky v prašku
  • 125 ml polosuchého sherry
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce oleje
  • 150 g polníčku
  • 2 lžíce octa
  • hrubě drcený růžový pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené lišky s sherry želé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz