Recept Pečené lišky s sherry želé

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečené lišky s sherry želé

Postup

1. Želatinu namočíme do studené vody. Lišky očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky. 2. Houbovou omáčku připravíme podle návodu. Želatinu lehce vymačkáme, rozpustíme v omáčce a zamícháme do ní polosuché sherry. Omáčku podle chuti přisolíme, opepříme a v lednici nechá­me napůl ztuhnout. 3. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a lišky v něm usmažíme. Oso­líme a opepříme. Přidáme cibuli. 4. Salát polníček očistíme, omyjeme a osušíme. Ocet smícháme se solí a růžovým pepřem a zašleháme do něj 3 lžíce oleje. Salát roz­dělíme na talíře a pokapeme zálivkou. Navrch naklademe lišky a přelijeme polotuhým želé. Můžeme podávat s opečenou bage­tou potřenou česnekem.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 13.10.03 vloženo
  • 5065x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 160 kcal, 670 kJ, 4 g bílkovin, 11 g tuků, 5 g sacharidů
  • 3 plátky želatiny
  • 250 g lišek
  • 1 červená cibule
  • 1 sáček houbové omáčky v prašku
  • 125 ml polosuchého sherry
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce oleje
  • 150 g polníčku
  • 2 lžíce octa
  • hrubě drcený růžový pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené lišky s sherry želé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz