Recept Pečené květákovo-rýžové placičky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečené květákovo-rýžové placičky

Postup

Rýži dáme vařit, do osolené vody přidáme asi půl lžičky kari, lžičku kmínu, trošku sušených hub a malý kousek špeku (dietáři vynechají:-)), když bude rýže mírně rozvařená není na škodu, naopak. Rýži vyjmeme, necháme vychladnout, vodu s kořením a špekem vylijeme. Syrový květák nastrouháme nahrubo.

Na pánvi zpěníme na jemno nasekanou malou cibulku s klobáskou, opepříme, přidáme malou hrst strouhanky a lehce opražíme. Pánev odstavíme, přidáme nastrouhaný syrový květák a rýži, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek. Do směsi přidáme asi půl deci mléka, rozklepneme jedno celé vejce, přidáme asi 5 lžic polohrubé mouky a vše důkladně promícháme.

Vymastíme plech a v předehřáté troubě upečeme vytvarované placičky. Na obracení nespěcháme, aby nám těsto nezůstalo na plechu. Podáváme s bramborem nebo samostatně, nejlépe s vychlazeným pivečkem.

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.06.11 vloženo
  • 11178x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • malý květák
  • pytlík rýže (cca 120 g)
  • klobása
  • koření (sůl, pepř, kari, kmín aj. dle chuti)
  • česnek
  • cibule
  • sušené houby
  • mléko
  • vejce
  • strouhanka
  • polohrubá mouka
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

D.n.k 27.05.15 12:13

placičky jsem upekla ,a jsou luxusní :)

Diskuse k receptu Pečené květákovo-rýžové placičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Sylvie
2302 příspěvků 27.06.11 11:07

Pěkné komentáře, tak jako kdysi. Pobavili jste mě. Děkuji pěkně!

:lol:
 
Ricardiosso
7 příspěvků 24.06.11 11:34

Myslim,ze recept neni nutno striktne dodrzovat,kazdy ma rad jine koreni a tak do vody,ve ktere se ryze bude varit muzete pridat to co mate radi!…nemusi to by nutne kari,kmin a houby…

 
di
2451 příspěvků 24.06.11 11:25

Ricardiosso: aha, pardon, byl jste rychlejší.
P.S. To koření tedy jaké? Jen sůl a pepř, které jsou napsány v postupu?

 
di
2451 příspěvků 24.06.11 11:23

Váha rýže ve varném sáčku závisí na výrobci a pohybuje se od 100g (Kávoviny) přes 120g (Vitana, Lagris) po 125g (Uncle Ben’s, fairtrade rýže BM bio), ale určitě budou k dispozici i jiné gramáže.
 http://www.srovnanicen.cz/…h%20saccich/

 
Ricardiosso
7 příspěvků 24.06.11 11:17

…pro vsechny,kteri to potrebuji vedet presne,ja osobne jsem pouzil ryzi ve varnem sacku o vaze 120g,ale myslim,ze to neni zas tak dulezite on totiz ten kvetak take vazi pokazde jinak-:)

PS:klobasu jsem do surovin doplnil,dekuji za info…

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.06.11 11:10

Já bych si tipla… pytlík rýže bude jeden varný sáček.. tuším, že váha je 200g…?

 
anickav
2904 příspěvků 24.06.11 10:45

Tiež by ma zaujímalo, čo znamená „pytlík rýže“. U nás dostanem iba ryžu v balení o hmotnosti 1kg = 1.000 g.
V surovinách nevidím klobásu. Recept by som rada odskúšala, uvítam upresnenie. ďakujem.

 
di
2451 příspěvků 23.06.11 21:49

A jaké koření je koření? ;-) :-D

 
Ricardiosso
7 příspěvků 23.06.11 21:43

…primerene pytliku ryze :-))

 
casino
4474 příspěvků 23.06.11 21:32

…jak velký je malý květák, prosím ich :mrgreen:

 
Ricardiosso
7 příspěvků 23.06.11 20:12

Mily pane GMP,
predpokladam,ze jako knihkupec, ikdyz na penzi, umite cist!…vse potrebne je totiz uvedeno v receptu, ale rozhodne tento recept nemusite striktne dodrzovat,klidne muzete pouzit treba 50kg pytel ryze a nasazet do toho cele plato vajec i se skorapkama…hlavne kdyz Vam to bude chutnat!!!
PS: jen se divim,ze jste se jeste nezeptal,jak velky je maly kvetak:-))

 
gmp
1603 příspěvků 22.06.11 13:08

Jak velký by měl být ten pytlik rýže - přiměřeně?
Kde koupím koření s názvem koření?
Vejce ? - je tu jistý předpoklad že dáme celá, at je to křupavější
 http://www.labuznik.com/…livance-pra/

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz