Recept Pečené kuře s houbovou nádivkou Pra
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Kuře očistíme, osolíme zevnitř, naplníme při vanou nádivkou a bříšní otvor zašijeme. Celé kuře potřeme rozehřátým máslem, osolíme a dáme na malý pekáč. Trochu pod lijeme studenou vodou a v předehřáté troubě upečeme doměkka. Po dobu pečeni poléváme kuře vypečenou šťávou. Postup při přípravě nádivky: Polovinu másla vmícháme se žloutkem, pridame v mléce namočené housky, houby usmažené se solí a s kmínem (raději drceným), tuhý sníh ušlehaný z bílku, nadrobno nasekanou petrželovou nať, zbytek másla a vše dohromady dobře promícháme. Pokud by se nám zdála nádivka řidší, zahustíme ji strouhankou.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
- 14.01.04 vloženo
- 19458x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 kuře
- 30 g másla
- sůl.
- Na nádivku:
- 2 housky
- 50 g másla
- 100 g hub
- kmín
- 1 vejce
- strouhanka
- mléko
- petrželová nať.
Doporučená příloha
bramborová kaše, rýže, ovocný salát.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pečené kuře s houbovou nádivkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pečené kuře s houbovou nádivkou
Jojo glamo, souhlasim s tebou, macet, ale jen tu co peceme vedle. Ja psala prispevek jen k te nadivce do ptaka.
Tu vedle nasaknu radeji vyvarem nez mlikem, je to vonavejsi a lahodnejsi .
Nekdy zkus dat nemacenou dovnitr, budes velice mile prekvapena, ja byl skoro v extazi kdyz mi ji predlozili , jak je jina a mnohem lepsi nez moje macena. Znam ji teprve asi 6 let snad kvuli te nadovce jeste nekdy upecu cele kure !
Housky rozhodně raději máčet, pokud pečete nádivku jinak, než naplněnou do kuřete. Tam se namočit nemusí, ale jen tam.....jinak vycucne všechnu šťávu okolo kuřete a nebude na polití přílohy…
Nejlepší je skoro upečené kuře shrnout stranou, naklonit pekáč,šťáva steče ke kuřeti a nádivku nalít vedle kuřete… Ale část šťávy se stejně vsákne.
Pokud se kuře nádivkou překryje a zapeče, nádivka spolkne veškerou šťávu…
Ale není nutné máčet mlékem, myslím, že ještě lepší, je housky řádně navlhčit vývarem.
Pokud se nádivka peče úplně zvlášť, máčet se musí naprosto bez váhání…
Také je možné po navlhčení housky vymačkat, aby nádivka nebyla event. příliš řídká. Také možno přidat o vejce víc a nádivku po upečení nechat chvilku odpočinout. Čím chladnější, tím pevnější
Housky nemacet do mleka!!! Suche natahnout stavu z kurete a nejsou jak blato a je to nejlepsi nadivka jakou znam !
viz tento muj recept
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Příspěvek upraven 23.12.10 v 11:51