Recept Pečené kuře s houbovou nádivkou Pra

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečené kuře s houbovou nádivkou

Postup

Kuře očistíme, osolíme zevnitř, naplníme při vanou nádivkou a bříšní otvor zašijeme. Celé kuře potřeme rozehřátým más­lem, osolíme a dáme na malý pekáč. Trochu pod­ lijeme studenou vodou a v předehřáté troubě upečeme doměkka. Po dobu pečeni poléváme kuře vypečenou šťávou. Postup při přípravě nádivky: Polovinu másla vmícháme se žloutkem, pridame v mléce namo­čené housky, houby usmažené se solí a s kmínem (raději drce­ným), tuhý sníh ušleha­ný z bílku, nadrobno nasekanou petrželovou nať, zbytek másla a vše dohromady dobře promí­cháme. Pokud by se nám zdála nádivka řidší, zahustíme ji strouhan­kou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 14.01.04 vloženo
  • 16151x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • 30 g másla
  • sůl.
  • Na nádivku:
  • 2 housky
  • 50 g másla
  • 100 g hub
  • kmín
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • mléko
  • petrželová nať.

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, rýže, ovocný salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené kuře s houbovou nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečené kuře s houbovou nádivkou

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.12.10 12:47

Jojo glamo, souhlasim s tebou, macet, ale jen tu co peceme vedle. Ja psala prispevek jen k te nadivce do ptaka.
Tu vedle nasaknu radeji vyvarem nez mlikem, je to vonavejsi a lahodnejsi .
Nekdy zkus dat nemacenou dovnitr, budes velice mile prekvapena, ja byl skoro v extazi kdyz mi ji predlozili , jak je jina a mnohem lepsi nez moje macena. Znam ji teprve asi 6 let snad kvuli te nadovce jeste nekdy upecu cele kure !

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.12.10 12:37

Housky rozhodně raději máčet, pokud pečete nádivku jinak, než naplněnou do kuřete. Tam se namočit nemusí, ale jen tam.....jinak vycucne všechnu šťávu okolo kuřete a nebude na polití přílohy…
Nejlepší je skoro upečené kuře shrnout stranou, naklonit pekáč,šťáva steče ke kuřeti a nádivku nalít vedle kuřete… Ale část šťávy se stejně vsákne.
Pokud se kuře nádivkou překryje a zapeče, nádivka spolkne veškerou šťávu…
Ale není nutné máčet mlékem, myslím, že ještě lepší, je housky řádně navlhčit vývarem.
Pokud se nádivka peče úplně zvlášť, máčet se musí naprosto bez váhání…
Také je možné po navlhčení housky vymačkat, aby nádivka nebyla event. příliš řídká. Také možno přidat o vejce víc a nádivku po upečení nechat chvilku odpočinout. Čím chladnější, tím pevnější :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.12.10 11:50

Housky nemacet do mleka!!! Suche natahnout stavu z kurete a nejsou jak blato a je to nejlepsi nadivka jakou znam ! :potlesk: viz tento muj recept
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Příspěvek upraven 23.12.10 v 11:51

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz