Recept Pečené kuře po česko-provensálsku
Florentyna Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
*Pozor! Při pojídání tohoto jídla se dělají boule za ušima!* 1. Zapékací uzavíratelnou nádobu dáme na vařič, vlijeme do ní olej a mírně na něm podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a na kousky pokrájený celer. 2. Přidáme cukr a trochu podlijeme vodou, promícháme a na zeleninovou vrstvu naskládáme osolené kousky kuřete. 3. Protlak rozmícháme s troškou vody, nalijeme na kuře, přidáme jalovec, bobkové listy a na závěr zasypeme provensálským kořením. 4. Zakryjeme a pečeme asi 90 minut při 180°C.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
- 21.02.05 vloženo
- 16597x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 hodiny
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 lžíce oleje
- 2 cibule
- 2 větší mrkve
- 1 petržel
- 1/2 celeru
- 2 lžičky cukru
- 1 kuře (naporcované)
- 1 rajčatový protlak
- 5 kuliček jalovce
- 5 bobkových listů
- provensálské koření
- sůl
Doporučená příloha
rýže
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pečené kuře po česko-provensálsku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pečené kuře po česko-provensálsku
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento recept mám opsaný přímo z televize od Jiřinky Bohdalové, která ho tam vařila a diktovala divákům. Jen je tam ještě česnek a jinak je totožný. K tomu podává noky: 400g hrubé mouky, sůl 4 dcl mléka=udělat těsto a noky vařit 6-8 minut. Jsou prý k tomu nejlepší.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
mrkni se na recept 15610 snad tě také zaujme…
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak to já jsem to tam poznala trochu jinak. Kuře obalené masitou slaninou se na ní po všech stranách opeče, pak se dá na trochu másla, podlije dobrým bílým vínem, přidá se stroužek česneku, bouquet garni buď svázaný ve větvičkách nebo rozdrcený a zavázaný v klúcku šatu, jak se dříve říkalo, a přikryté se pomalu peče … Ta rejže s tim sosem je tak dobrá, že bych to maso ani nemusela!
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Na jedné lžíci oleje to nejde připravit.Ta se ztratí v rendlíku jak kapka v moři,cibule ani zelenina tekutinu nepustí,praží se to nasucho a lepí se to…