Recept Pečené kuře po česko-provensálsku

Florentyna Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

*Pozor! Při pojídání tohoto jídla se dělají boule za ušima!* 1. Zapékací uzavíratelnou nádobu dáme na vařič, vlijeme do ní olej a mírně na něm podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a na kousky pokrájený celer. 2. Přidáme cukr a trochu podlijeme vodou, promícháme a na zeleninovou vrstvu naskládáme osolené kousky kuřete. 3. Protlak rozmícháme s troškou vody, nalijeme na kuře, přidáme jalovec, bobkové listy a na závěr zasypeme provensálským kořením. 4. Zakryjeme a pečeme asi 90 minut při 180°C.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 21.02.05 vloženo
  • 15213x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 2 větší mrkve
  • 1 petržel
  • 1/2 celeru
  • 2 lžičky cukru
  • 1 kuře (naporcované)
  • 1 rajčatový protlak
  • 5 kuliček jalovce
  • 5 bobkových listů
  • provensálské koření
  • sůl

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené kuře po česko-provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečené kuře po česko-provensálsku

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečené kuře po česko-provensálsku

Tento recept mám opsaný přímo z televize od Jiřinky Bohdalové, která ho tam vařila a diktovala divákům. Jen je tam ještě česnek a jinak je totožný. K tomu podává noky: 400g hrubé mouky, sůl 4 dcl mléka=udělat těsto a noky vařit 6-8 minut. Jsou prý k tomu nejlepší.

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re:ejin,

mrkni se na recept 15610 snad tě také zaujme…

ejin
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečené kuře po provensálsku

Tak to já jsem to tam poznala trochu jinak. Kuře obalené masitou slaninou se na ní po všech stranách opeče, pak se dá na trochu másla, podlije dobrým bílým vínem, přidá se stroužek česneku, bouquet garni buď svázaný ve větvičkách nebo rozdrcený a zavázaný v klúcku šatu, jak se dříve říkalo, a přikryté se pomalu peče … Ta rejže s tim sosem je tak dobrá, že bych to maso ani nemusela! ;-)

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečené kuře po provensálsku

Na jedné lžíci oleje to nejde připravit.Ta se ztratí v rendlíku jak kapka v moři,cibule ani zelenina tekutinu nepustí,praží se to nasucho a lepí se to…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz