Recept Pečené hříbky s brynzou Pra

aneb Pečené hříbky s brynzů

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z omytých a očištěných hub nebo žampionů oddělíme hlavičky, které oloupeme. Stonky hub pokrájíme na drobné kousky. Na poloviční dávce sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme krájené stonky a podusíme.

Směs necháme vychladnout, ochutíme pepřem, pažitkou, osolíme a smícháme s čerstvou brynzou.

Touto nádivkou vrchovatě naplníme polovinu připravených hlaviček a dalšími hlavičkami je nakrýváme.

Z vařeného vykoštěného uzeného bůčku, případně anglické slaniny, nakrájíme plátky v počtu spojených hlaviček.

Spojené hlavičky zabalíme do připravených plátků bůčku a spíchneme párátky.

Na kastrůlku rozpustíme zbývající sádlo a na něm v troubě zvolna pečeme připravené, zabalené houby, aniž bychom podlévali vodou. Při pečení dbáme, aby se slanina nepřipálila, čemuž zabráníme případným nakrytím kastrůlku poklicí.

Na jednu porci podáváme asi 4–5 kusů zabalených hlaviček. Velmi chutná je též úprava nad ohněm. V tom případě propichujeme stejným způsobem připravené houby na prut a pečeme nad ohněm.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.02.13 vloženo
  • 2904x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g čerstvých hub nebo žampionů
  • 250 g uzeného bůčku
  • 40 g sádla
  • 400 g brynzy
  • 40 g cibul
  • pažitka
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené, opékané, smažené brambory, případně pečivo a zeleninové saláty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené hříbky s brynzou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1665 příspěvků 05.02.13 08:08
změna názvu

Již včera jsem si nemohla nevšimnout změny názvu - už není „s brynzů“, alébrž s lautr obyčejnou „brynzou“ :twisted: :twisted: :twisted:

 
tlustá bába
1204 příspěvků 05.02.13 01:32
nemůžu zas najít "děleno", aby nebyl mínus

Stopky nebrat!
Musím se rozloučit, jdu zítra, ne, dnes brzy ráno na hřiby!
Pozdrav všem moravským machos! Aj muziku máte pěknů, nejen brynzů. To je asi po ní, ne?!
Tak se zas těším na další dobrý recesi pisy, jest mi jich zapotřebí, neb tady je trochu smutno, jakoby temně česko.
A abych nechválila jednostranně, tak ženský máte pekelně starořemeslně šikovný!

 
gmp
1603 příspěvků 05.02.13 00:58
-

Proto v tom receptu se nehovoří o nohách, ale vo stopkách!!! :idea:

 
tlustá bába
1204 příspěvků 05.02.13 00:44
nebo křemenáče

Teď mám totálně zamotanou hlavu, protože si představuju, jak ke mě přijde Valach a řekne: Těší mě, že vás poznávám, já jsem valach s kulama. To bude skaldál! Protože se po…
A část jich odešla do anglosaských zemí a založili tam Mashroom´s boy club a jsou slavní, protože to je přírodní úkaz. Na skotské vysočině, tam to dobře větrá. :dance: :dance: :dance:

 
gmp
1603 příspěvků 05.02.13 00:08
hřiby

Nikdo Ti, v mém nerodném kraji neřekne, že de na houby, všichni dou na hřiby. Prajzaci, Laši i Valaši. Mimochodem už někdo viděl valacha s kulama, jak se často něktěří tam vocaď prezentují?

 
tlustá bába
1204 příspěvků 04.02.13 23:43
Ach jo...

Tak to musím taky Achjojovat.
No, ta fotka, to je dost blbý. Kdyby alespoň, pakůň, napsal, že to je skvost a že ho přidává k rozšíření - z určitého zdroje.
Já to neodhalím, jelikož nevím, že Moravskoslezsku šmakuje.
Ty placky mě vzaly. Ale taky se nemůžu zbavit dojmu, že už jsem to někde viděla. V nějaký krajový kuchařce. Stejně jsem přesvědčená, že opisujeme (až na všechny ty více, či méně jedlé kreace spáchané v nějakém záchvatu inspirace)vlastně všichni. Vždyť se to tu točí, s drobnými obměnami, dokola už pár století.
Za ten odkaz dík, podívám se tam, určitě tam najdu něco, co nebude „s brynzů“. Taky si musím ověřit, že mě nešálil sluch, protože mám dojem, že říkal žampionům hříbky. Nebo tam taky místo všech našich hub rostou mushrooms. Nevím, jestli je množné číslo takhle správně.
No a už mám zase hlad a poslintanou klávesnici, chtěla bych ochutnat tu placku!

 
casino
4466 příspěvků 04.02.13 22:51
Ach jo...

http://www.youtube.com/watch?…

 
tlustá bába
1204 příspěvků 04.02.13 22:48
gmp

No, nejsem tu dlouho, tak jsem to neviděla. Mě to připomnělo kreaci, co jsem spáchala na chatě z hříbků pravých, pámbu ví, co jsem tam dala, ale obalila jsem to Klepišovou „snídaňovou“ slaninou a napíchla na jehlu. Krom toho, že to překrásně hořelo, jak kapala ta slanina, tak to bylo dost dobrý.
Teď si postupně rozmejšlím tu kombinaci portobello + brynza. Líbilo by se mi balit něco do nějakého vzduchem chlazeného rakouskouherkého špeku.
A jak mi vysvětlíš těch (před chvílí) 288 kliknutí? To jsou teda masochisti?
A Průhonice klidně řekni. Nebo on tu někdo dělá cenzuru?

 
gmp
1603 příspěvků 04.02.13 22:30
-

„ách jo“ nejni kvůli recesspisu, ale kuli tomu že je vošlehnutej i s fotkou, což by mohlo vést k prů…Průhonicim, vim, že ses lekla že neřeknu Průhonice.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 04.02.13 21:48

Jo a taky to kliklo 267 lidí, zatímco mého vepře s hráškem a koprem s bídou 38, nebo kolik odvážných. Reakce žádná. Nebo spíš stejná, jakou jsem předvedla já, když jsem to viděla poprvé. Pak jsem to ochutnala… a měli co dělat, aby mi to vyrvali.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 04.02.13 20:18
-

Jaký ÁCH JO… já to nejím, ale stařešina se po tom utluče. Někdo holky, jiný vdolky a na inovaci místa dost. :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 04.02.13 18:14
-

Ach jo…

Příspěvek upraven 04.02.13 v 19:25

 
tlustá bába
1204 příspěvků 03.02.13 23:51
pečené hříbky s brynzou

Tak tohle vypadá náramně. Žampiony asi nebudou to pravé ořechové k brynze, ale možná jo, to nemám vyzkoušené. Ty je na fotografii máš.. možná bych použila žampiony portobello, to by šlo. Místo stonků bych dala nožičky (promiň, nemohla jsem si pomoct). Ty hříbky bych ještě opatrně vydlábla, aby bylo víc místa na nádivku. A zkusila bych to po porcích upéct uzavřené v alobalu, když se to nemá podlévat.
To vyzkouším, zkusím portobello. :potlesk:
A jdu Ti dát palec (nahoru)!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz