Recept Pečené fazole po provensálsku Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozehřát troubu na 180°C. Dát fazole, bujón, kytičku, petrželku, cibuli, máslo, olej a stehno do zapékací misky, nebo kastrolku s těsně přiléhající poklicí. Okořenit, zamíchat a přikrýt. Péct po 4 hodiny, až jsou fazole měkké a omáčka zredukovaná a zhoustlá. Vyjmout kytičku a podávat horké. P.S.: Takto se mohou připravit i jiné luštěniny, jako na př. čočka.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 21.09.02 vloženo
  • 7977x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 hrnky fazolí, namočených přez noc a slitých
  • 125ml hovězího bujónu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule na tenko nakrájená
  • 2 snítky petrželky, posekané
  • 1 kytička bylinek (bobkový list, petrželka a tymián, svázané kuchyňským motouzkem)
  • 1 naložené husí stehno, zbytek pečínky, nebo i syrové
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 pepře
  • špetka, nebo dvě nastrouhaného oříšku

Doporučená příloha

  • Bagetka, nebo jiné, křupavé pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené fazole po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečené fazole po provensálsku

1irena
594 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečené fazole po provencálsku (PRA)- Babi

:) to jsem chtěla „slyšet“- použij, co máš! Už se na to těším. Děkuji a pěkný víkend přeji!

babi
6360 příspěvků 5.11.04 20:44
Mila Ireno...

kazdopadne neni zadny problem pouzit ty bylinky co mame cerstve (jako petrzelku) a zbytek pouzit s susenem stavu svazanem trebas do balicku z organtynu atd. V Kanade jsem mela ve skleniku stromecek s lesklymi listky vavrinu, tak jako Jenofefa ma, ale v CR nemam sklenik, natoz zadne stromecky a tak do receptu pouzivam susene bobkove listy. Pri peceni davat pozor na pripaleni a sem tam lehce promichat odedna, nebo i trochu podlit. Vse se dusi pomalinku! Toho pepre je 1/4 lzicky a orisek je samozrejmne muskatovy. Nechej si chutnat ;0)

S pozdravem Vam oboum,

1irena
594 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečené fazole po provencálsku (PRA).-Jeno

dík, to bych si musela kousek ukrást, nemá cenu si ho kupovat. Cokoliv si koupím nového, sežere mi kočka:(, myslím, že by ji taky chutnal. Onehdá mi ochutnala i dekoraci.(umělou)

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečené fazole po provencálsku (PRA) Ireno

Bobkový list (vavřín) se dá koupit u zahradníka, ale je více druhů a ne všechny jsou ty správně voňavé. Já opatruji jako oko v hlavě větvičku, kterou jsem ulomila na Korfu a nechala zakořenit. Ale roste moc pomalu. Volně vavřín roste i na Istrii, odkud jsem si ale kdysi přivezla jen listy a ne větvičku k zakořenění - bohužel.

1irena
594 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá Babi

tak konečně se můžu zeptat na tento recept. Už ho okukuju několik týdnů, protože fazole miluju a pečené určitě ještě víc. Ale… husí stehno naložené nemám, je uvedeno, že se dá nahradit. Co ale určitě nebudu mít, je čerstvý bobkový list… s tím si nevím rady, asi budu muset dát část čerstvých a část sušených:((

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz