Recept Pečené brambůrky s Balsamic octem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Spirálovitě oloupat brambory tak, že jenom plovina je oloupaná. Smíchat brambory, máslo a ocet v zapékací misce a dobře promíchat. Péct brambory ve středně horké troubě, přikryté po asi 1hodinu (sem tam promíchat a je-li nutné, podlít malou trochou vody). Odkrýt a péct dalších 30min., až jsou brambory měkké.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 16.06.02 vloženo
  • 4934x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg malých brambor (asi 20), nejlépe červených, ale nemusí být.
  • 60g rozpuštěného másla
  • 80ml Balsamic octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené brambůrky s Balsamic octem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Jéje, Pepíčku,

já si nevšimla obrázku, až dnes. Moc a moc děkuju! Babi.

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Kouknu do špajzky a hele ...

… stál tam bílý balsamic, tak tady je aspoň obrázek an doplnění půl roku staré záležitosti ;o)

Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Aha,

díky babi. A máš pravdu, já bych si s nezletilým octem taky rozhodně nic nezačínala.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Aceto Balsamico Bianco...

je vyroben stejným způsobem na stejném místě, je však trochu řidčí, lacinější a jeho stárnutí trvá jenom myslím 12let na rozdíl od Oro (tmavého), který musí stárnout po 25let. Hodí se proto k dennímu použití a má poměrně stejnou chuť. Já však stejně používám toho tmavého.

Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Balsamico

Už jsem se tu na to myslím kdysi ptala, ale asi bezvýsledně. On existuje světlý baslamico ocet? No asi by bylo lepší neptat se a poohlédnout se po něm. Měla jsem ale vždy za to, že basamico (pochopitelně z Modeny) dělá balsamicem karamel, který snad nemůže být světlý. Tak vážně nevím, a to jsem si myslela, že vím vše.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Šárko...

v tomto receptě se jedná o tmavý. Světlého málo kdy používám, tak jako ho málo kdy vidím v receptech. Měj se príma!

Labužník Sarka
433 příspěvků 16.10.02 11:21
Balsamic ocet.

Babi, ten Balsamic ma byt tmavy nebo svetly?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz