Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Spirálovitě oloupat brambory tak, že jenom plovina je oloupaná. Smíchat brambory, máslo a ocet v zapékací misce a dobře promíchat. Péct brambory ve středně horké troubě, přikryté po asi 1hodinu (sem tam promíchat a je-li nutné, podlít malou trochou vody). Odkrýt a péct dalších 30min., až jsou brambory měkké.
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečené brambůrky s Balsamic octem
já si nevšimla obrázku, až dnes. Moc a moc děkuju! Babi.
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
… stál tam bílý balsamic, tak tady je aspoň obrázek an doplnění půl roku staré záležitosti ;o)
166 příspěvků 25.1.09 03:43
díky babi. A máš pravdu, já bych si s nezletilým octem taky rozhodně nic nezačínala.
je vyroben stejným způsobem na stejném místě, je však trochu řidčí, lacinější a jeho stárnutí trvá jenom myslím 12let na rozdíl od Oro (tmavého), který musí stárnout po 25let. Hodí se proto k dennímu použití a má poměrně stejnou chuť. Já však stejně používám toho tmavého.
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Už jsem se tu na to myslím kdysi ptala, ale asi bezvýsledně. On existuje světlý baslamico ocet? No asi by bylo lepší neptat se a poohlédnout se po něm. Měla jsem ale vždy za to, že basamico (pochopitelně z Modeny) dělá balsamicem karamel, který snad nemůže být světlý. Tak vážně nevím, a to jsem si myslela, že vím vše.
v tomto receptě se jedná o tmavý. Světlého málo kdy používám, tak jako ho málo kdy vidím v receptech. Měj se príma!
433 příspěvků 16.10.02 11:21
Babi, ten Balsamic ma byt tmavy nebo svetly?