Recept Pečené brambůrky s Balsamic octem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Spirálovitě oloupat brambory tak, že jenom plovina je oloupaná. Smíchat brambory, máslo a ocet v zapékací misce a dobře promíchat. Péct brambory ve středně horké troubě, přikryté po asi 1hodinu (sem tam promíchat a je-li nutné, podlít malou trochou vody). Odkrýt a péct dalších 30min., až jsou brambory měkké.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 16.06.02 vloženo
  • 5058x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg malých brambor (asi 20), nejlépe červených, ale nemusí být.
  • 60g rozpuštěného másla
  • 80ml Balsamic octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené brambůrky s Balsamic octem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečené brambůrky s Balsamic octem

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Jéje, Pepíčku,

já si nevšimla obrázku, až dnes. Moc a moc děkuju! Babi.

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Kouknu do špajzky a hele ...

… stál tam bílý balsamic, tak tady je aspoň obrázek an doplnění půl roku staré záležitosti ;o)

Tinami
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Aha,

díky babi. A máš pravdu, já bych si s nezletilým octem taky rozhodně nic nezačínala.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Aceto Balsamico Bianco...

je vyroben stejným způsobem na stejném místě, je však trochu řidčí, lacinější a jeho stárnutí trvá jenom myslím 12let na rozdíl od Oro (tmavého), který musí stárnout po 25let. Hodí se proto k dennímu použití a má poměrně stejnou chuť. Já však stejně používám toho tmavého.

Tinami
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Balsamico

Už jsem se tu na to myslím kdysi ptala, ale asi bezvýsledně. On existuje světlý baslamico ocet? No asi by bylo lepší neptat se a poohlédnout se po něm. Měla jsem ale vždy za to, že basamico (pochopitelně z Modeny) dělá balsamicem karamel, který snad nemůže být světlý. Tak vážně nevím, a to jsem si myslela, že vím vše.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Šárko...

v tomto receptě se jedná o tmavý. Světlého málo kdy používám, tak jako ho málo kdy vidím v receptech. Měj se príma!

Labužník Sarka
433 příspěvků 16.10.02 11:21
Balsamic ocet.

Babi, ten Balsamic ma byt tmavy nebo svetly?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz