Recept Pečené brambory se španělskou omáčkou mojo
Pampeliska191 Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Troubu předehřejeme na 210°C. Omyté a osušené brambory rozložíme v jedné vrstvě na plech. Pokropíme jej olivovým olejem a potřásáme plechem tak dlouho, až se brambory rovnoměrně obalí vrstvičkou oleje. Pak brambory podle chuti osolíme. Pečeme 20 – 25 minut, až jsou brambory zlatohnědé a slupka slabě svrasklá. Během pečení plechem 2x zlehka protřeseme. Omáčka: Do mixéru dáme česnek, kmín, papriku a asi minutu mixujeme. Za chodu mixéru postupně přiléváme slabým pramínkem olej a mixujeme až omáčka mírně zhoustne. Přilijeme ocet a horkou vodu a mixujeme další minutu Brambory podáváme teplé, přelité lžící omáčky. Omáčka mojo, pochází z Kanárských ostrovů a v celém Španělsku se podává v každém tapas baru. Obměna omačky obsahuje místo papriky nadrobno nakrájené listy koriandru a podává se ke smažené rybě. Pečené nové brambory jsou velmi chutné i s česnekovou majonézou (alioli), zvláště jako příloha k rybám.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
- 06.02.04 vloženo
- 10278x zobrazeno
Čas přípravy
- 45
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- Příprava asi 20 minut, tepelná úprava 25 minut
- 18 malých nových brambor
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky soli
- Omáčka:
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/3 hrnku olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce horké vody
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pečené brambory se španělskou omáčkou mojo
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pečené brambory se španělskou omáčkou mojo
492 příspěvků 25.1.09 03:43
ochutnal jsem na kanárech a byl jsem nadšen (patas arugandas, mojo rojo)! doma jsem provedl obdobně jak psáno víše, jen jsem do mojo rozmixoval nakládané papričky piri-piri (běžně k dostání např v makru) a dostal jsem se docela blízko originálu.