Recept Pečené brambory se španělskou omáčkou mojo

Pampeliska191 Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečené brambory se španělskou omáčkou mojo

Postup

Troubu předehřejeme na 210°C. Omyté a osušené brambory rozložíme v jedné vrstvě na plech. Pokropíme jej olivovým olejem a potřásáme plechem tak dlouho, až se brambory rovnoměrně obalí vrstvičkou oleje. Pak brambory podle chuti osolíme. Pečeme 20 – 25 minut, až jsou brambory zlatohnědé a slupka slabě svrasklá. Během pečení plechem 2x zlehka protřeseme. Omáčka: Do mixéru dáme česnek, kmín, papriku a asi minutu mixujeme. Za chodu mixéru postupně přiléváme slabým pramínkem olej a mixujeme až omáčka mírně zhoustne. Přilijeme ocet a horkou vodu a mixujeme další minutu Brambory podáváme teplé, přelité lžící omáčky. Omáčka mojo, pochází z Kanárských ostrovů a v celém Španělsku se podává v každém tapas baru. Obměna omačky obsahuje místo papriky nadrobno nakrájené listy koriandru a podává se ke smažené rybě. Pečené nové brambory jsou velmi chutné i s česnekovou majonézou (alioli), zvláště jako příloha k rybám.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 06.02.04 vloženo
  • 10278x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Příprava asi 20 minut, tepelná úprava 25 minut
  • 18 malých nových brambor
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • Omáčka:
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce horké vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené brambory se španělskou omáčkou mojo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečené brambory se španělskou omáčkou mojo

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečené brambory se španělskou omáčkou mojo

ochutnal jsem na kanárech a byl jsem nadšen (patas arugandas, mojo rojo)! doma jsem provedl obdobně jak psáno víše, jen jsem do mojo rozmixoval nakládané papričky piri-piri (běžně k dostání např v makru) a dostal jsem se docela blízko originálu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Luxusní jablečná žemlovka

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz