Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zelené bylinky najemno nasekáme. Všechny přísady smícháme dohromady, ochutnáme, eventuálně dokořeníme a přidáme do rozšlehané kysané smetany. Brambory důkladně opereme (kartáčkem očistíme). Slupku brambor několikrát vidličkou propíchneme, aby brambory při opékání nepopraskaly. Alobal nepatrně potřeme olejem a brambory na něj položíme, osolíme a zabalíme. Položíme do žhavého popela a 40-60 minut pečeme. Před podáním brambory nařízneme do kříže a trochu prsty stlačíme. Do vzniklého důlku vložíme kousek másla. Čerpáno z Receptáře ve znamení zvěrokruhu (1989).
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
ochucená kysaná smetana
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečené brambory s kysanou smetanou (pro Raky)
935 příspěvků 25.1.09 03:43
tyhle brambory dělám, když se sejde víc lidí a netouží zrovna po mase. Alobal nemastím, ale brambory balím vlhké. Peču v remosce ( ale to je jen můj zvyk )
Takové výborné povídací jídlo.
60 minut, pak to nasypu do veliké mísy a k tomu spoustu různých omáček, máslíček a každý ať si s tím poradí sám. Někdo do brambory bouchne, větší estét ji nakrojí a je u toho docela i legrace.
nene, batáty jsem jedla jednou u skorotchýně, ale na jaký způsob to tehdy bylo, to si už nepamatuji, ale se zakysanou rozhodně ne, protože tu já nerada
90 příspěvků 25.1.09 03:43
Nezkoušela jsi takhle upéct i batáty? Četla jsem, že nejlepší jsou upečené, nakrájené na plátky, posolené a podávané se zakysanou smetnou, ale ještě jsem neměla odvahu to vyzkoušet?
)