Recept Pečené brambory 2. třída Veg

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečené brambory 2. třída

Úvod

Male, mlade pekne domace to je lahko a co so starymi, skaredymi , velkymi, treba ist an radu k anglicanom ty robia super pecene zemiaky hlavne z tych mucnych. Tak aby boli chrumkave zvonka a maslove z vnutra.

Postup

1-Mame velke skrobove, kazove a co s nimi? Oskrabeme, ostruhame, pookrajujeme ako treba. Ale! nakrajame na rovnake kusky - nepravidelnych tvarov aby mali co najviac rohov! Odlozime do vody na cca 10 minut a vymiename vodu aby sme vyplavili skrob.

2-Dame varit do vody na cca 10 minut, su stale spolu ale uz uz skoro sam na zacnu rozpadavat. Zlejeme vodu a dame odtiect a z casti vychladnut.

3-Ochutime sol, cerstvo drvene korenie a ako v nasom pripade ked farba bola uplne nijaka jedna mala lyzicka kurkumi nezaskodi. Vsetko opatrne poprehadzujeme.

4-V nasom pripade na velkej panvici alebo na plechu si na sporaku rozohrejeme panvicu s olejom - riadne. Ked to NEUROBIME, budeme mat prilepene zemiaky! Zemiaky par minut oprazime zo vsetkych stran.

5-Pecieme, pecieme cca 40 minut, sem tam otocime tak 10 minut pred koncom pridame podla chute bylinky v nasom pripade to bol bobkovy list a cesnak.

6-Servirujeme ako kazdemu chuti… kysla smotana atd… Dobru chut.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.01.12 vloženo
  • 4583x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Ingredience

  • zemiaky
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 26.01.12 10:08

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pečené brambory 2. třída

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1133 příspěvků 13.03.14 08:17

Poslední brambory ve sklepě a jak píše Bento, začínají škaredět, touto úpravou opět zkrásní a chutnají i samotné jentak :-)

 
Drobek  26.01.12 16:03
Krásné

a klasické. Tak dělám, jak se kdysi říkalo, restované brambory už léta.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz