Recept Pečené brambory 2. třída Veg

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečené brambory 2. třída

Úvod

Male, mlade pekne domace to je lahko a co so starymi, skaredymi , velkymi, treba ist an radu k anglicanom ty robia super pecene zemiaky hlavne z tych mucnych. Tak aby boli chrumkave zvonka a maslove z vnutra.

Postup

1-Mame velke skrobove, kazove a co s nimi? Oskrabeme, ostruhame, pookrajujeme ako treba. Ale! nakrajame na rovnake kusky - nepravidelnych tvarov aby mali co najviac rohov! Odlozime do vody na cca 10 minut a vymiename vodu aby sme vyplavili skrob.

2-Dame varit do vody na cca 10 minut, su stale spolu ale uz uz skoro sam na zacnu rozpadavat. Zlejeme vodu a dame odtiect a z casti vychladnut.

3-Ochutime sol, cerstvo drvene korenie a ako v nasom pripade ked farba bola uplne nijaka jedna mala lyzicka kurkumi nezaskodi. Vsetko opatrne poprehadzujeme.

4-V nasom pripade na velkej panvici alebo na plechu si na sporaku rozohrejeme panvicu s olejom - riadne. Ked to NEUROBIME, budeme mat prilepene zemiaky! Zemiaky par minut oprazime zo vsetkych stran.

5-Pecieme, pecieme cca 40 minut, sem tam otocime tak 10 minut pred koncom pridame podla chute bylinky v nasom pripade to bol bobkovy list a cesnak.

6-Servirujeme ako kazdemu chuti… kysla smotana atd… Dobru chut.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.01.12 vloženo
  • 4685x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Ingredience

  • zemiaky
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 26.01.12 10:08

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pečené brambory 2. třída

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1139 příspěvků 13.03.14 08:17

Poslední brambory ve sklepě a jak píše Bento, začínají škaredět, touto úpravou opět zkrásní a chutnají i samotné jentak :-)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.01.12 16:03
Krásné

a klasické. Tak dělám, jak se kdysi říkalo, restované brambory už léta.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz