Recept Pečené brambory 2. třída Veg
Bento Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Male, mlade pekne domace to je lahko a co so starymi, skaredymi , velkymi, treba ist an radu k anglicanom ty robia super pecene zemiaky hlavne z tych mucnych. Tak aby boli chrumkave zvonka a maslove z vnutra.
Postup
1-Mame velke skrobove, kazove a co s nimi? Oskrabeme, ostruhame, pookrajujeme ako treba. Ale! nakrajame na rovnake kusky - nepravidelnych tvarov aby mali co najviac rohov! Odlozime do vody na cca 10 minut a vymiename vodu aby sme vyplavili skrob. 2-Dame varit do vody na cca 10 minut, su stale spolu ale uz uz skoro sam na zacnu rozpadavat. Zlejeme vodu a dame odtiect a z casti vychladnut. 3-Ochutime sol, cerstvo drvene korenie a ako v nasom pripade ked farba bola uplne nijaka jedna mala lyzicka kurkumi nezaskodi. Vsetko opatrne poprehadzujeme. 4-V nasom pripade na velkej panvici alebo na plechu si na sporaku rozohrejeme panvicu s olejom - riadne. Ked to NEUROBIME, budeme mat prilepene zemiaky! Zemiaky par minut oprazime zo vsetkych stran. 5-Pecieme, pecieme cca 40 minut, sem tam otocime tak 10 minut pred koncom pridame podla chute bylinky v nasom pripade to bol bobkovy list a cesnak. 6-Servirujeme ako kazdemu chuti... kysla smotana atd... Dobru chut.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
- 26.01.12 vloženo
- 5802x zobrazeno
Čas přípravy
- 60 min
Ingredience
- zemiaky
- soľ
- korenie čierne mleté
- olej
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pečené brambory 2. třída
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pečené brambory 2. třída
1151 příspěvků 13.3.14 08:17
Poslední brambory ve sklepě a jak píše Bento, začínají škaredět, touto úpravou opět zkrásní a chutnají i samotné jentak
a klasické. Tak dělám, jak se kdysi říkalo, restované brambory už léta.