Recept Pečené brambory 2. třída Veg

Bento Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečené brambory 2. třída

Úvod

Male, mlade pekne domace to je lahko a co so starymi, skaredymi , velkymi, treba ist an radu k anglicanom ty robia super pecene zemiaky hlavne z tych mucnych. Tak aby boli chrumkave zvonka a maslove z vnutra.

Postup

1-Mame velke skrobove, kazove a co s nimi? Oskrabeme, ostruhame, pookrajujeme ako treba. Ale! nakrajame na rovnake kusky - nepravidelnych tvarov aby mali co najviac rohov! Odlozime do vody na cca 10 minut a vymiename vodu aby sme vyplavili skrob. 2-Dame varit do vody na cca 10 minut, su stale spolu ale uz uz skoro sam na zacnu rozpadavat. Zlejeme vodu a dame odtiect a z casti vychladnut. 3-Ochutime sol, cerstvo drvene korenie a ako v nasom pripade ked farba bola uplne nijaka jedna mala lyzicka kurkumi nezaskodi. Vsetko opatrne poprehadzujeme. 4-V nasom pripade na velkej panvici alebo na plechu si na sporaku rozohrejeme panvicu s olejom - riadne. Ked to NEUROBIME, budeme mat prilepene zemiaky! Zemiaky par minut oprazime zo vsetkych stran. 5-Pecieme, pecieme cca 40 minut, sem tam otocime tak 10 minut pred koncom pridame podla chute bylinky v nasom pripade to bol bobkovy list a cesnak. 6-Servirujeme ako kazdemu chuti... kysla smotana atd... Dobru chut.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 26.01.12 vloženo
  • 5802x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Ingredience

  • zemiaky
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 26.1.12 10:08

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pečené brambory 2. třída

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečené brambory 2. třída

daduuja
1151 příspěvků 13.3.14 08:17

Poslední brambory ve sklepě a jak píše Bento, začínají škaredět, touto úpravou opět zkrásní a chutnají i samotné jentak :-)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.1.12 16:03
Krásné

a klasické. Tak dělám, jak se kdysi říkalo, restované brambory už léta.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz