Recept Pečené baranie(skopové)stehno

(Hodnoceno 1x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečené baranie(skopové)stehno

Postup

Baranie stehno očistíme od tuku a šliach,polejeme ho vriacou vodou s octom a chvíľu ho necháme v tej vode,pričom ho otáčame.Mäso vyberieme osušíme a opečieme ho zo všetkých strán na dobre rozohriatej masti.Položíme ho do pekáča dobre osolíme,okoreníme posypeme bylinkami a potrieme ho roztlačeným cesnakom.Do pekáča pridáme nadrobno pokrájanú slaninku a na väčšie kusy nakrájanú cibuľu,podlejeme vodou a prikryté pečieme do mäkka,občas mäso polievame šťavou a otáčame ho.Ku koncu pečenia vrchnák z pekáča zložíme a zapečieme do červena. Takto pripravená baranina stratí jej charakteristickú chuť.

Recept je z kategorií: Skopové maso

Nahlásit recept

  • 04.02.07 vloženo
  • 18178x zobrazeno

Ingredience

  • baranie stehno
  • domáca masť
  • dobrá domáca slanina
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 2 cibule
  • rozmarín,tymián,šalvia zo všetkého štipku
  • soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie.
  • 1 l vody prevarenej so 150 ml octu.
  • Gramáže neuvádzam každy si prispôsobí podľa veľkosti stehna a svojej chuti.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.11.15 13:13

Přidávám ještě majoránku.
Maso dávám na pekáč už zbavené kostí (ale pozor: ne již naplátkované, nechávám co největší kusy), stehno jde dobře ořezat a snáz se tak odstraní nežádoucí části (zbytky loje a šlachy).
Směsí z pekáče (včetně zbytků rozpečené cibule, česneku a slaniny) pak lehce přeleju brambory „na loupačku“. Česneku se nebojte dát více ;)
Osvědčilo se mi (chuťově) dát sádlo půl na půl s máslem…
Maso samozřejmě opět z našeho chovu :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Pečené baranie(skopové)stehno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečené baranie(skopové)stehno

Zuzka1973
2359 příspěvků 29.11.15 19:42

@borievka Bylo to výborné, byla jsem moc ráda, když jsem našla tvůj recept, který mi připomněl tatínkovu úpravu skopového, tak jsem hned vytáhla nožku z mrazáku.
Museli jsme totiž nedávno jednu ovci nechat porazit kvůli úrazu, tak jsem hledala něco, co se hodí na už odrostlejší kus, navíc milujeme kombinaci skopového s česnekem a rozmarýnem :)
Tatínek právě přidával vždy i tu majoránku a já zase už dávno zjistila, že nám chutná pečené skopové nejen na sádle (masti), ale i na kombinaci sádlo+máslo (1:1).
Tak jsem to přidala i nyní a pochutnali jsme si :kytka:
Máme chov vlastní, tak každý recept vřele vítán :mavam:

borievka
54 příspěvků 29.11.15 19:31
Zuzka1973

Zuzka to ma veľmi teší že si recept vyskúala a ďakujem aj za foto, tanier je veľmi lákavy. Určite skúsim aj ja s maslom a majoránka sa ku baranine hodí.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz