Recept Pečenáče z kapra

aneb Novoroční pečenáče

blueska Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Naporcovaného kapříka (raději dva) vydatně namažeme plnotučnou hořčicí a necháme přes noc meditovat, pak osolíme a obalíme jak je zvykem v našich krajích a osmažíme (dlouho a pomalu). Konzumujeme ke štědrovečerní večeři s bramborovým salátem. Co zbyde, dojíme na snídani :-). Zůstanou-li i poté nasmažené porce a rodina, přecpaná cukrovím a vánočními dobrotami, odmítá další kapří chod, uvaříme nálev podobně jako na okurky a zbylé porce naskládáme do kameňáku nebo větší sklenice, přikryjeme kolečky cibule, mrkve, přidáme vavřín a nové koření a zalijeme nálevem. Po zhruba 14 dnech kosti v octu změknou a domácí pečenáče jsou s jásotem vítány. Pro rejpaly: počítat umím, novoroční jsou ne proto, že by se servírovaly na Nový rok, ale v novém roce :-)))

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 23.07.05 vloženo
  • 18093x zobrazeno

Čas přípravy

  • chvila + 14 dnÄ‚

Ingredience

  • kapr
  • hořčice
  • sůl
  • klasický trojobal (vejce, hl.mouka, strouhanka)

nálev

  • jako na okurky, ale víc octa (!!!)
  • + cibule, bobek, nové koření, mrkev

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečenáče z kapra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Novoroční pečenáče

casino
4496 příspěvků 31.12.11 14:21

gmp, ptáte se, jak poznám mlíčňáka od jikrnačky?
Ne, to neumím! :oops:
Ale když chci koupit páreček, tak to dokážu poměrně JEDNODUŠE
No, Hugo má svátek až za čtvrt roku, ale Silvestr už dnes…
:mrgreen:

di
2452 příspěvků 13.12.11 14:59

gmp: nic se neděje, jde jen běžné vylepšení v zájmu uživatelů přece. A pokud používáte Mozillu, ne aby Vás napadlo si nainstalovat adblock, z čeho by server žil, že.

gmp
1603 příspěvků 13.12.11 14:53

Tak nýčko jsem zas já vedle chlívka. Tak nevim co se s tim Labem děje.

gmp
1603 příspěvků 13.12.11 14:52

Já nevím, ctěný obywatelu Casino, ale můj komputerizátor ukazuje, že sou celej vedle zavedenejch chlívků. JSOU JEŠTĚ VŮBEC ŽIV? Ale i tak se voptám? A jak voni Casíííno poznaj, že je to samec či samica?! :twisted:

casino
4496 příspěvků 12.12.11 15:59

Zítra, zavčas před svátky,
jedu, jedu na sádky…

…oživit obchodní kontrakty s těmi chladnokrevnými řezníky, co budou už za pár dní kuchat ty chladnokrevné tvory…
Věřte nevěřte, ale pitomců, co si nechají šupináče vykuchat a o vnitřnosti nemají zájem, ubývá :twisted: Možná je to dobrá zpráva svědčící o růstu kulinářského povědomí u nás, ale mně se nelíbí, že mám rok od roku větší problém naplnit mrazák rybími ostatky :-(
Dovezu si jich pár (jeho a ji). Hlavy, ořezy a pajšl přijdou do mrazáku, ostatní usmažím. „Oháňky“ slupnu k obědu, se zbytkem naložím jak uvedeno výše, a naložím.
Bude to o svátcích nový a doufám, že vítaný předkrm…
No, u nás jsou skoro všichni skoroabstinenti, ale třeba to někomu bodne, a i ke snídani to zbodne. I taková BOWLE dokáže být pěkně zrádná a její polizování nemusí končit jenom boulí :-P

Příspěvek upraven 12.12.11 v 16:02

jezevec
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Novoroční pečenáče

Tento recept, chudák neprávem zcela opominutý, je naprosto skvělý. Nakládáme tak filé, zbylé, nebo kvůli „pečenáčům“ usmažené. Vypouštíme matlání hořčicí. do nálevu přidáváme celý pepř (nešetříme), s octem má blueska pravdu, chce to trochu víc. Vydrží v lednici 3-4 týdny (nevydržíte to spíš vy). K pivu, jako vyprošťovák i k nočním výletům do lednice velmi vhodné! Mánek má podobně naložené rybí karboše.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz