Recept Pečenáče z kapra
aneb Novoroční pečenáčeblueska Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Naporcovaného kapříka (raději dva) vydatně namažeme plnotučnou hořčicí a necháme přes noc meditovat, pak osolíme a obalíme jak je zvykem v našich krajích a osmažíme (dlouho a pomalu). Konzumujeme ke štědrovečerní večeři s bramborovým salátem. Co zbyde, dojíme na snídani :-). Zůstanou-li i poté nasmažené porce a rodina, přecpaná cukrovím a vánočními dobrotami, odmítá další kapří chod, uvaříme nálev podobně jako na okurky a zbylé porce naskládáme do kameňáku nebo větší sklenice, přikryjeme kolečky cibule, mrkve, přidáme vavřín a nové koření a zalijeme nálevem. Po zhruba 14 dnech kosti v octu změknou a domácí pečenáče jsou s jásotem vítány. Pro rejpaly: počítat umím, novoroční jsou ne proto, že by se servírovaly na Nový rok, ale v novém roce :-)))
Recept je z kategorií: Ryby
- 23.07.05 vloženo
- 23185x zobrazeno
Čas přípravy
- chvila + 14 dnĂ
Ingredience
- kapr
- hořčice
- sůl
- klasický trojobal (vejce, hl.mouka, strouhanka)
nálev
- jako na okurky, ale víc octa (!!!)
- + cibule, bobek, nové koření, mrkev
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pečenáče z kapra
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Novoroční pečenáče
gmp, ptáte se, jak poznám mlíčňáka od jikrnačky?

Ne, to neumím!
Ale když chci koupit páreček, tak to dokážu poměrně JEDNODUŠE
No, Hugo má svátek až za čtvrt roku, ale Silvestr už dnes…
2453 příspěvků 13.12.11 14:59
gmp: nic se neděje, jde jen běžné vylepšení v zájmu uživatelů přece. A pokud používáte Mozillu, ne aby Vás napadlo si nainstalovat adblock, z čeho by server žil, že.
Tak nýčko jsem zas já vedle chlívka. Tak nevim co se s tim Labem děje.
Já nevím, ctěný obywatelu Casino, ale můj komputerizátor ukazuje, že sou celej vedle zavedenejch chlívků. JSOU JEŠTĚ VŮBEC ŽIV? Ale i tak se voptám? A jak voni Casíííno poznaj, že je to samec či samica?!
Zítra, zavčas před svátky,
jedu, jedu na sádky…
…oživit obchodní kontrakty s těmi chladnokrevnými řezníky, co budou už za pár dní kuchat ty chladnokrevné tvory…
Možná je to dobrá zpráva svědčící
o růstu kulinářského povědomí u nás, ale mně se nelíbí, že mám rok
od roku větší problém naplnit mrazák rybími ostatky 

Věřte nevěřte, ale pitomců, co si nechají šupináče vykuchat a o vnitřnosti nemají zájem, ubývá
Dovezu si jich pár (jeho a ji). Hlavy, ořezy a pajšl přijdou do mrazáku, ostatní usmažím. „Oháňky“ slupnu k obědu, se zbytkem naložím jak uvedeno výše, a naložím.
Bude to o svátcích nový a doufám, že vítaný předkrm…
No, u nás jsou skoro všichni skoroabstinenti, ale třeba to někomu bodne, a i ke snídani to zbodne. I taková BOWLE dokáže být pěkně zrádná a její polizování nemusí končit jenom boulí
Příspěvek upraven 12.12.11 v 16:02
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento recept, chudák neprávem zcela opominutý, je naprosto skvělý. Nakládáme tak filé, zbylé, nebo kvůli „pečenáčům“ usmažené. Vypouštíme matlání hořčicí. do nálevu přidáváme celý pepř (nešetříme), s octem má blueska pravdu, chce to trochu víc. Vydrží v lednici 3-4 týdny (nevydržíte to spíš vy). K pivu, jako vyprošťovák i k nočním výletům do lednice velmi vhodné! Mánek má podobně naložené rybí karboše.