Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
vranas Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Cuketu osmažit. Nechat odkapat tuk a vychladnout. Naskládat do skleniček cuketu, prokládat cibulí. Zalít lákem. Sterilizovat. Toto obvykle děláme, když je velká úroda a my už jsme ochutnali všechny ostatní cuketové pokrmy. Patří to mezi pracnější jídla, ale v zimě, když není čas, stačí vyklopit na misku a pochutnat si.
Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny
pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečenáče z cukety
Mám výborné zkušenosti s tímto receptem na houby a ani cuketu bych nedala do strouhanky. Použiju ten nápad místo hub udělat cuketu. jsem na to zvědavá. Nápad rozhodně hodnotím
130 příspěvků 25.1.09 03:43
Já už to mám zažité, ale zprvu jsem také dumala, je-li nutné cibuli vařit. Nejsem v zavařování příliš expert, tak se spíš držím předpisu. Ale asi na tom něco je.
Vráno, já bych tu cibuli nechat syrovou, stejně se povaří při sterilování a ta chuť aspoň zůstane v cuketách, ne?