Recept Pečenáče-špičkový nálev

Labužník Liva02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

-------------------------------------------------------------------------------- Ryby mírně osolíme, obalíme v mouce, bílku, opět v mouce a usmažíme na oleji do zlatova. Nejlepší jsou sledě nebo makrely, může být i kapr. Všechny ingredience společně 5 min. povaříme. Vychladlým nálevem zalijeme usmažené ryby a necháme alespoň týden uležet v chladničce.

Recept je z kategorií: Marinády

Nahlásit recept

  • 24.03.03 vloženo
  • 61481x zobrazeno

Ingredience

  • 1 a 3/4 l vody
  • 1/4 l vína
  • 1/4 l octa
  • 10-12 lžiček cukru
  • 6 lžiček soli
  • 8 ks nové koření
  • 5 ks hřebíček
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička hořčičného semene
  • 6 ks pepře.

Doporučená příloha

  • K pečenáčům chutná nejlépe čerstvý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečenáče-špičkový nálev

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečenáče-špičkový nálev

psmrk
1 příspěvek 17.1.15 19:44
Pečenáče-špičkový nálev

Pečenáče jsem udělal z kapra, též jsem přidal kořenovou zeleninu i citron a výsledek byl famózní!!!Vřele každému doporočuji.

Ivana-Ch
64 příspěvků 18.3.10 11:48
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Nám chutná v nálevu ještě povařená kořenová zelenina a jeden oloupaný a jader zbavený citron. Z ryb máme nejradši sledě.

Ivana-Ch
64 příspěvků 18.3.10 11:48
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Nám chutná v nálevu ještě povařená kořenová zelenina a jeden oloupaný a jader zbavený citron. Z ryb máme nejradši sledě.

svicam
1 příspěvek 25.8.09 00:22
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Recept jsem vyzkoušela, ryba byla Cejn, všem chutnalo! Není co dodat :-) Díky za inspiraci.

KVB
75 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Na jaké množství ryb je nálev určen?

pozitkar
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Pečenáče-špičkový nálev

vyzkoušel jsem, po týdnu odležení byly pečenáče z makrel vynikající

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz