Recept Pečenáče-špičkový nálev

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

-------------------------------------------------------------------------------- Ryby mírně osolíme, obalíme v mouce, bílku, opět v mouce a usmažíme na oleji do zlatova. Nejlepší jsou sledě nebo makrely, může být i kapr. Všechny ingredience společně 5 min. povaříme. Vychladlým nálevem zalijeme usmažené ryby a necháme alespoň týden uležet v chladničce.

Recept je z kategorií: Marinády

Nahlásit recept

  • 24.03.03 vloženo
  • 57675x zobrazeno

Ingredience

  • 1 a 3/4 l vody
  • 1/4 l vína
  • 1/4 l octa
  • 10-12 lžiček cukru
  • 6 lžiček soli
  • 8 ks nové koření
  • 5 ks hřebíček
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička hořčičného semene
  • 6 ks pepře.

Doporučená příloha

  • K pečenáčům chutná nejlépe čerstvý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečenáče-špičkový nálev

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečenáče-špičkový nálev

psmrk
1 příspěvek 17.1.15 19:44
Pečenáče-špičkový nálev

Pečenáče jsem udělal z kapra, též jsem přidal kořenovou zeleninu i citron a výsledek byl famózní!!!Vřele každému doporočuji.

Ivana-Ch
64 příspěvků 18.3.10 11:48
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Nám chutná v nálevu ještě povařená kořenová zelenina a jeden oloupaný a jader zbavený citron. Z ryb máme nejradši sledě.

Ivana-Ch
64 příspěvků 18.3.10 11:48
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Nám chutná v nálevu ještě povařená kořenová zelenina a jeden oloupaný a jader zbavený citron. Z ryb máme nejradši sledě.

svicam
1 příspěvek 25.8.09 00:22
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Recept jsem vyzkoušela, ryba byla Cejn, všem chutnalo! Není co dodat :-) Díky za inspiraci.

KVB
75 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Na jaké množství ryb je nálev určen?

pozitkar
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Pečenáče-špičkový nálev

vyzkoušel jsem, po týdnu odležení byly pečenáče z makrel vynikající

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz