Recept Pečená zeleninová terina

toast Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečená zeleninová terina

Postup

Připravené červené a žluté papriky položte slupkou nahoru pod rozpálený gril a pečte, dokud nezačnou černat. Přendejte do mísy a přikryjte talířem. Nechte vychladnout. Lilky a cukety položte na plech. Potřete trochou olivového oleje a pečte v troubě, dokud nezezlátnou a nezměknou. Občas obracejte. Rozehřejte zbývající olej na pánvi a přidejte cibuli, rozinky, rajčatové pyré a červený vinný ocet. Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Na pánvi nechte vychladnout. Vyložte formu potravinovou fólií nebo alobalem (je dobré formu nejprve vymazat) a nechte po okrajích přesahovat. Nalijte polovinu rajčatové šťávy do kastrolu a nasypte želatinu. Na mírném ohni míchejte, dokud se nerozpustí. Položte vrstvu červených paprik na dno formy a zalijte rajčatovou šťávou, aby byly zakryté. Dále položte lilky, cukety, žluté papriky, cibuli s rozinkami , pokračujte žlutými paprikami, cuketami, lilky a skončete další vrstvou červených paprik. Každou vrstvu zalijte rajčatovou šťávou. Do pánve se zbytky šťávy z cibulové směsi přidejte zbývající rajčatovou šťávu, promíchejte a vše vlijte do formy, aby šťáva pronikla do všech otvorů. Přikryjte a nechte ztuhnout. Na přípravu zálivky ušlehejte olej, ocet a zálivku dle chuti přisolte a opepřete. Terinu vyklopte a odstraňte fólii nebo alobal. Nakrájejte na silnější plátky a pokapejte zálivkou. Ozdobte bazalkovými listy. **Zdroj:** Středomořská kuchyně

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 14.07.05 vloženo
  • 9722x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut + odleÄą

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 velké červené papriky zbavené semínek a pokrájené na čtvrtky
  • 2 velké žluté papriky zbavené semínek a pokrájené na čtvrtky
  • 1 velký lilek nakrájený podélně
  • 2 velké cukety pokrájené podélně
  • 6 PL olivového oleje
  • 1 velká červená cibule nakrájená na tenké plátky
  • 100 g rozinek
  • 1 PL rajčatového pyré
  • 1 PL červeného vinného octa
  • 420 ml rajčatové šťávy
  • 2 PL práškové želatiny
  • čerstvá bazalka na ozdobení
  • Na zálivku:
  • 6 PL extra panenského olivového oleje
  • 2 PL červeného vinného octa
  • pepř
  • sůl
  • *1 PL = 1 polévková lžíce *

Doporučená příloha

  • bageta a dobré růžové víno nejlépe z Provence

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená zeleninová terina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečená zeleninová terina

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená zeleninová terina

Pepíčku děkuji za přidání obrázků :o)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pečená zeleninová terina

Toastíku, ty nedáš pokoj? Teď abych upalovala pro lilek, neboť ten jediný mi doma chybí. A zase u nás budou lilkové orgie.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pečená zeleninová terina

Semínek z paprik se nezbavovat! Dá se z nich udělat docela dost dobrý vegekaviár…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz