Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
toast Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Připravené červené a žluté papriky položte slupkou nahoru pod rozpálený gril a pečte, dokud nezačnou černat. Přendejte do mísy a přikryjte talířem. Nechte vychladnout. Lilky a cukety položte na plech. Potřete trochou olivového oleje a pečte v troubě, dokud nezezlátnou a nezměknou. Občas obracejte. Rozehřejte zbývající olej na pánvi a přidejte cibuli, rozinky, rajčatové pyré a červený vinný ocet. Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Na pánvi nechte vychladnout. Vyložte formu potravinovou fólií nebo alobalem (je dobré formu nejprve vymazat) a nechte po okrajích přesahovat. Nalijte polovinu rajčatové šťávy do kastrolu a nasypte želatinu. Na mírném ohni míchejte, dokud se nerozpustí. Položte vrstvu červených paprik na dno formy a zalijte rajčatovou šťávou, aby byly zakryté. Dále položte lilky, cukety, žluté papriky, cibuli s rozinkami , pokračujte žlutými paprikami, cuketami, lilky a skončete další vrstvou červených paprik. Každou vrstvu zalijte rajčatovou šťávou. Do pánve se zbytky šťávy z cibulové směsi přidejte zbývající rajčatovou šťávu, promíchejte a vše vlijte do formy, aby šťáva pronikla do všech otvorů. Přikryjte a nechte ztuhnout. Na přípravu zálivky ušlehejte olej, ocet a zálivku dle chuti přisolte a opepřete. Terinu vyklopte a odstraňte fólii nebo alobal. Nakrájejte na silnější plátky a pokapejte zálivkou. Ozdobte bazalkovými listy. **Zdroj:** Středomořská kuchyně
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
bageta a dobré růžové víno nejlépe z Provence
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečená zeleninová terina
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku děkuji za přidání obrázků
)
Toastíku, ty nedáš pokoj? Teď abych upalovala pro lilek, neboť ten jediný mi doma chybí. A zase u nás budou lilkové orgie.
Semínek z paprik se nezbavovat! Dá se z nich udělat docela dost dobrý vegekaviár…