Recept Pečená zeleninová terina

toast Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečená zeleninová terina

Postup

Připravené červené a žluté papriky položte slupkou nahoru pod rozpálený gril a pečte, dokud nezačnou černat. Přendejte do mísy a přikryjte talířem. Nechte vychladnout. Lilky a cukety položte na plech. Potřete trochou olivového oleje a pečte v troubě, dokud nezezlátnou a nezměknou. Občas obracejte. Rozehřejte zbývající olej na pánvi a přidejte cibuli, rozinky, rajčatové pyré a červený vinný ocet. Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Na pánvi nechte vychladnout. Vyložte formu potravinovou fólií nebo alobalem (je dobré formu nejprve vymazat) a nechte po okrajích přesahovat. Nalijte polovinu rajčatové šťávy do kastrolu a nasypte želatinu. Na mírném ohni míchejte, dokud se nerozpustí. Položte vrstvu červených paprik na dno formy a zalijte rajčatovou šťávou, aby byly zakryté. Dále položte lilky, cukety, žluté papriky, cibuli s rozinkami , pokračujte žlutými paprikami, cuketami, lilky a skončete další vrstvou červených paprik. Každou vrstvu zalijte rajčatovou šťávou. Do pánve se zbytky šťávy z cibulové směsi přidejte zbývající rajčatovou šťávu, promíchejte a vše vlijte do formy, aby šťáva pronikla do všech otvorů. Přikryjte a nechte ztuhnout. Na přípravu zálivky ušlehejte olej, ocet a zálivku dle chuti přisolte a opepřete. Terinu vyklopte a odstraňte fólii nebo alobal. Nakrájejte na silnější plátky a pokapejte zálivkou. Ozdobte bazalkovými listy. **Zdroj:** Středomořská kuchyně

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 14.07.05 vloženo
  • 9445x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut + odleÄą

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 velké červené papriky zbavené semínek a pokrájené na čtvrtky
  • 2 velké žluté papriky zbavené semínek a pokrájené na čtvrtky
  • 1 velký lilek nakrájený podélně
  • 2 velké cukety pokrájené podélně
  • 6 PL olivového oleje
  • 1 velká červená cibule nakrájená na tenké plátky
  • 100 g rozinek
  • 1 PL rajčatového pyré
  • 1 PL červeného vinného octa
  • 420 ml rajčatové šťávy
  • 2 PL práškové želatiny
  • čerstvá bazalka na ozdobení
  • Na zálivku:
  • 6 PL extra panenského olivového oleje
  • 2 PL červeného vinného octa
  • pepř
  • sůl
  • *1 PL = 1 polévková lžíce *

Doporučená příloha

  • bageta a dobré růžové víno nejlépe z Provence

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená zeleninová terina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečená zeleninová terina

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená zeleninová terina

Pepíčku děkuji za přidání obrázků :o)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pečená zeleninová terina

Toastíku, ty nedáš pokoj? Teď abych upalovala pro lilek, neboť ten jediný mi doma chybí. A zase u nás budou lilkové orgie.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pečená zeleninová terina

Semínek z paprik se nezbavovat! Dá se z nich udělat docela dost dobrý vegekaviár…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Karbanátky Karbanátky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz