Recept Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem

Postup

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Ze­leninu omyjeme a očistíme. Lilek a cuketu nakrájí­me na plátky, květák a brokolici rozebereme na rů­žice. Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata na os­minky a zbavíme je jadérek. Cibuli oloupeme a roz­krojíme na 8 dílků. 2. Květák a brokolici vaříme asi 3 min. v osolené vodě, potom je vyjmeme, zchladíme studenou vo­dou a necháme dobře okapat. 3. Zeleninu opečeme ze všech stran na olivovém oleji, osolíme, opepříme a udržujeme v teple. 4. Tvaroh se smetanou rozmícháme a utřeme do krému. Vmícháme bylinky, osolíme a opepříme. Zeleninu podáváme s bylinkovým tvarohem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 16.08.02 vloženo
  • 5447x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 400 kcal, 16 g bílk., 23 g tuků, 36 g sacharidů
  • 500 g brambor vařených ve slupce
  • 1 lilek a cuketa
  • po 250 g květáku a brokolice
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • sůl
  • 3 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • 250 g tvarohu
  • 100 g kysané smetany
  • 3 lžíce sekané směsi zelených bylinek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Karbanátky Karbanátky
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz