Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očistit, oškrábat šupiny a vyjmout páteř ze štiky, ale jinak ji nechat celou i s hlavou a ocasem. Oloupat okurek, vyjmout semínka a nakrájet ho na kostky. Vložit okurek do misky, posypat ho solí a nechat stát po 5min. Slít tekutinu a osušit okurek. Nekrájet na hrubo vejce. Uvařit rýži v množství osolené vody do měkka. Slít rýži a dát ji stranou vychladnout. Na pánvičce s trochou másla lehce osmažit okurek s cibulí. Smíchat okurek, cibuli, vejce, rýži a bylinky, směs osolit a opepřit. Přidat smetanu. Předehřát troubu na 180°C. Omýt a osušit štiku a nadít ji rýžovou směsí. Dobře uzavřít břišní otvor párátky. Ve velké podlouhlé zapékací misce rozpustit zbytek másla a vložit do ní štiku. Smažit ji po obou stranách do zlatova. (pozor při otáčení) Posypat štiku po obou stranách strouhankou a nalít na ni trochu horké vody. Péct ji po 30min. v troubě. Podávat přímo v misce, nebo přendat štiku opatrně na nahřátou servírovací mísu a obložit ji na tvrdo uvařenými vejci a koprem
Recept je z kategorií: Ryby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečená štika - Stekt Gädda