Recept Pečená rajčata s jehněčími kotletami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečená rajčata s jehněčími kotletami

Postup

1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Rajčata omy­jeme, zbavíme stopek a nařízneme do křížku. 2. Plody uložíme na pečicí plech, posypeme solí a pepřem a pokapeme 4 lžícemi olivového ole­je. Pečeme v troubě asi 20 min. 3. Bazalku omyjeme a osušíme. Malou část odložíme na ozdobu, ze zbytku otr­háme lístky a 5 min. před koncem varu jimi rajčata posypeme. 4. Kotlety omyjeme osušíme, osolíme a opepříme. Po každé straně opékáme 2-3 min. na 1 lžíci oleje. Kotlety s rajčaty rozdělíme na talíře, na kotlety poklademe bylinkové máslo a bazalku.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 06.09.02 vloženo
  • 4790x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 750 kcal, 50 g bílkovin, 71 g tuků, 10 g sacharidů
  • 12 rajčat
  • mořská sůl
  • pepř
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 svazek bazalky
  • 8 jehněčích kotlet
  • 700 g bylinkového másla

Doporučená příloha

  • K pokrmu chutnají v troubě pečené brambory okořeně­né rozmarýnem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená rajčata s jehněčími kotletami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz