Recept Pečená pochoutka z hutných čokoládových briošek

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečená pochoutka z hutných čokoládových briošek

Postup

Předehřejeme troubu na 180 °C. Máslem navíc zlehka potřeme mělkou zapékací nádobu. Za občasného míchání rozpustíme dohladka čokoládu s marmeládou a máslem v žáruvzdorné misce ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládou potřeme půlky nebo plátky briošek. Uspořádáme je v nádobě tak, aby se překrývaly. Ušleháme vajíčka ve velké misce, pak přidáme mléko a smetanu a dobře promícháme. Naplníme do dcbánku a briošky rovnoměrně přelijeme. Posypeme třtinovým cukrem a pečeme 40 – 50 minut, dokud krém trochu neztuhne a plátky briošek nezezlátnou. Podáváme horké.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 19.01.04 vloženo
  • 2921x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lžíce nesoleného másla, trochu navíc na potření
  • 200 g horké čokolády nasekané na malé kousky
  • 4 lžíce hořké marmelády
  • 4 rozpůlené briošky nebo jednu veku nakrájenou na silné plátky
  • 3 vejce
  • 300 ml mléka
  • 300 ml smetany
  • 2 lžíce hrubozrnného třtinového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená pochoutka z hutných čokoládových briošek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz