Recept Pečená kuřecí stehna
rastoba Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Příjemně pikantní úprava kuřecích stehen, použít můžeme i špalíčky, nebo spodní stehýnka, ale i křidýlka. Pikantnost upravíme množstvím česneku a přidáním chilli.
Postup
Cibuli jemně nasekáme, prolisovaný česnek smícháme se solí, přidáme ostatní suroviny (kromě stehen) a důkladně vše promícháme.
Do kuřecích stehen uděláme 2-3 mělké zářezy, které vymázneme prolisovaným česnekem a zakápneme šťávou z citronu.
Takto upravená kuřecí stehna vložíme do marinády, pořádně promícháme a necháme odležet nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc v chladu.
Potom dáme stehna s marinádou do pekáčku a ve středně vyhřáté troubě na 170°C je za občasného podlévání horkým vývarem a přeléváním vypečenou šťávou pečeme asi 60 minut.
Recept je z kategorií: Drůbež Kuřecí maso Maso Stehna
- 18.11.07 vloženo
- 347334x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- 1 menší cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 5 lžic kečupu (pikantního)
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička sladké papriky
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- sůl
- pepř
- vývar na podlití podle potřeby
Doporučená příloha
bramborový knedlík, brambory
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku6.1.13 21:04
Uvařila jsem, jen místo kečupu použila rajský protlak a ocet nahradila
balsamicem Výborné.
28.11.12 10:50
Jak už jsem psala v komentáři: jediná změna u mne byla, že jsem
místo kečupu použila rajčatový protlak přislazený medem…
Jo… a pár stroužků česneku jsem posekala a přidala do marinády…
Jsou moc dobré
13.10.12 16:07
Recept je to dobrý, ale po pár úpravách ještě lepší…kečup je v podstatě jedno jaký pokud to chcete ostřejší tak přidejte chilli, místo octa bych asi příště použil citronovou nebo limetkovou šťávu (ocet má hodně agresivní chuť) taky jsem přidal trochu cukru(šel by asi i med) a o to více chilli, a taky se mi to zdálo málo kořeněné takže jsem přihodil trošku mletého koriandru a římského kmína =D
Líbí se mi7.3.12 19:39
Nevím, no… Trošku staročeská chuť česneku a cibule a to nic proti, ale kečup přidal více nenutné sladkosti a celé to bylo málo slané, i když jsem to naložila na 24hod a osolila nejen česnek, ale pak i celou marinádu. Doporučuju hooodně soli a ještě to klidně šmrncnout nemalým množ. grilovacího koření. Dávám za 3!
Líbí se mi22.12.10 11:02
Velmi chutne, jednoduche na pripravu, ja osobne pridavam jeste trochu Jalapenos. Doporucuji.
Líbí se miDiskuse k receptu Pečená kuřecí stehna
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pečená kuřecí stehna
Hledám a vlastně už má odzkoušené a jak koukám všichni si libují. Mám sadu stehen (horní, dolní) z Lidlu, tak dnes naložím a zítra bude bene.
7 příspěvků 7.4.13 11:53
Výborné!!marinádu sem asi trošku přepikantnila, ale přítel má rád ostré takže sem vlastně nic neskazila
můžu jen doporučit 
Zbyly mi dvě „packy“ z kuřete, protože do dnešního menu jsem potřebovala jen prsa…

Takže už jsou naložené a zítra budou k večeři.
Už se těším na tu „staročeskou“ chuť
EDIT:

Nemám kečup, ten domácí se mi zdá do tohoto slabý. Proto jsem přidala do marinády místo kečupu oslazený rajčatový protlak a po ochutnání mohu doporučit - je to dobré
Níže doporučené grilovací koření… nevím, já jej nepoužívám, ale myslím, že by v této marinádě bylo jaksi „navíc“… Proto zůstávám u základního předpisu, jediná změna je pouze ta, co uvádím. výměna kečupu za medem přislazený protlak
Příspěvek upraven 27.11.12 v 20:18
Náhledová fotografie
Doufám, že novočeská chuť není to „nemalé množství grilovacího koření“…ale asi to tak bude
Jo !!! máme stejnou češtin, já to říkám taky
S černým pivem podlité. Bylo to dobrééé!
194 příspěvků 25.4.12 13:48
Jirko, tak jak to hodnotíš s tím černým pivem?
Jo, dobrý a ozkoušené. Marinádu už mám a zítra na svátek Jiřího budu realizovat a se změnou: podleju černým pivem! Měje se báječně, gurmáni. Jirka
já prostě říkám, že přidat se dá vždycky, ale vyndat to nejde. Tož tak.
521 příspěvků 7.3.12 20:28
Nevim s tou soli listonoska, kazdy soli podle sve chuti, rozhodne je lepe dosolit, nez presolit

Anitta take premysli, co muze byt novoceska chut
15 příspěvků 7.3.12 19:41
Nevím, no… Trošku staročeská chuť česneku a cibule a to nic proti, ale kečup přidal více nenutné sladkosti a celé to bylo málo slané, i když jsem to naložila na 24hod a osolila nejen česnek, ale pak i celou marinádu. Doporučuju hooodně soli a ještě to klidně šmrncnout nemalým množ. grilovacího koření.
Dávám za 3!
…u nás byla pouze stehýnka, ale i tak jsme si pošmákli…
Nicméně mi to připomnělo kuchařské začátky… Tehdy jsem také míchal pomalu vše co bylo doma (kromě sójovky, která tu tehdy ještě doma nebyla a kečup jsme doma nevedli)
Zdravím všechny gurmány, jak jsem pravil, tak činím. Pečená stehna se vydařila. Dávám 1*. Mějte se báječně!
Dnes jsem koupil kuřecí stehna, naložím do marinády a pozítří upeku (to je čeština,co). Dám vědět jak se vydařilo. Gurmání, mějte se báječně!
Velmi chutne, jednoduche na pripravu, ja osobne pridavam jeste trochu Jalapenos. Doporucuji.
To je ale škoda, že tu tenhle recept nebyl asi před hodinou! Právě jsem hledala nějaký zajímavý recept na kuřecí stehna a tento by se mi líbil.