Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nedělní oběd, který se zvládne za hodinu.
Recept je podle R. Kašpárka, takže vařte jako michelin
Z krkovice ukrojíme dva 4-5cm vysoké plátky, ty přepůlíme, aby měl každý kousek asi 150g. Kousky masa zformujeme dokulata a uprostřed převážeme kuchynským provázkem, aby si udržely tvar. V hmoždíři nahrubo podrtíme koriandr, barevný pepř a sůl, směs vetřeme do masa. Rozpálíme pánev, přidáme dvě lžíce oleje, snítky tymiánu a stroužky česneku, necháme je opéct dorůžova a vložíme maso. Opečeme do zlatohněda, otočíme a na středním ohni opečeme i druhou stranu. Troubu vyhřejeme na 190°C, maso z pánve dáme do pekáčku a vložíme do trouby. Pečeme asi 12-15 minut, tak aby zůstalo štavnaté a uvnitř mírně růžové. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na stejnoměrné tenké měsíčky. Na pánev s výpekem po masu dáme cukr, necháme ho mírně zkaramelizovat zároven s jemně nakrájenou slaninou, přidáme cibuli, osolíme a na středním ohni ji podusíme až pustí štávu. Zalijeme octem, pivem, svaříme na polovinu, přilijeme vývar. Ztlumíme ohen a necháme vyvařit na jednu třetinu. Do horké cibulové omáčky přidáme studené máslo na zjemnění. Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a vrátíme hrnec na plotýnku, aby se vysušily. Mačkadlem na brambory vymícháme hladkou jemnou kaši, zapracujeme creme fraiche. Postupně vmícháme máslo a nasekanou petrželku. Kaši můžete ozdobit cibulovými kroužky, které k jídlu ladí :-) Oloupanou cibuli nakrájejte na stejná kolečka, v míse obalte hladkou moukou. V další míse rozmíchejte jedno vejce s deci kyšky, solí a pepřem, přidejte tolik polohrubé mouky, aby vzniklo těstíčko, které bude na cibuli držet. Namáčejte do něj cibulové kroužky a smažte v oleji. Nechte odsát přebytečný tuk na papírové utěrce.
Recept je z kategorií: Krkovička
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečená krkovice s cibulovou omáčkou a máslovými bramborami
1150 příspěvků 23.5.16 19:44
@glaama Kdepak mou
, teď mám na Barandově+ od půl 22h hodinový
večerníček s Kašpárkem.
Bylo to opravdu dobré.
11 příspěvků 23.5.16 18:37
@daduuja Tak tohle je krása! Manžel miluje Zbojnickou krkovičku od Marmelády, a ted možná bude i tu tvou
Předám.. Díky
1150 příspěvků 23.5.16 16:10
@parles Na pánvi udělat skoro do měkka, v troubě jen chvíli, aby krkovice nepustila šťávu a nevysušila se. My si pochutnali
Tak tohle se mi moc líbí! Musím to co nejdříve ochutnat!