Recept Pečená kachna s červeným zelím

aneb Pečená kachna (4 porce, ale jaký ... :o)

Pepino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěné kachny mírně osolíme na povrchu i uvnitř a okmínujeme. Vložíme do pekáče s jablky a cibuli nakrájené na plátky a podlijeme vodou. Upečeme po obou stranách dozlatova. Během pečení je podléváme výpekem a z výpeku připravíme šťávu. Zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Poté přidáme zásmažku vytvořenou z cibule a mouky, jablkové pyré, zalijeme vínem. Nakonec dochutíme cukrem, octem a rybízovým džusem. Kachny naporcujeme na půlky.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 13.03.02 vloženo
  • 55259x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2ks (4kg) kachny
  • sůl
  • kmín
  • 100 g cibule
  • 1,2 kg jablek
  • 1,6 kg zelí (sterilované sladkokyselé červené)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • cukr
  • ocet
  • 120 g jablečného pyré
  • 1,5 dl rybízového džusu
  • 1 lžíce červeného vína
  • divoké koření

Doporučená příloha

  • Servírujeme s houskovým a bramborovým knedlíkem a s červeným zelím.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená kachna s červeným zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz