Recept Pečená kachna s červeným zelím

aneb Pečená kachna (4 porce, ale jaký ... :o)

Pepino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěné kachny mírně osolíme na povrchu i uvnitř a okmínujeme. Vložíme do pekáče s jablky a cibuli nakrájené na plátky a podlijeme vodou. Upečeme po obou stranách dozlatova. Během pečení je podléváme výpekem a z výpeku připravíme šťávu. Zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Poté přidáme zásmažku vytvořenou z cibule a mouky, jablkové pyré, zalijeme vínem. Nakonec dochutíme cukrem, octem a rybízovým džusem. Kachny naporcujeme na půlky.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 13.03.02 vloženo
  • 55783x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2ks (4kg) kachny
  • sůl
  • kmín
  • 100 g cibule
  • 1,2 kg jablek
  • 1,6 kg zelí (sterilované sladkokyselé červené)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • cukr
  • ocet
  • 120 g jablečného pyré
  • 1,5 dl rybízového džusu
  • 1 lžíce červeného vína
  • divoké koření

Doporučená příloha

  • Servírujeme s houskovým a bramborovým knedlíkem a s červeným zelím.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená kachna s červeným zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz