Recept Pečená jablka "William Tell" dle Rossiniho

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vykrojit jadřince neoloupaných jablek bez porušení jejich tvaru. Naplnit jablka mandlovým krémem (smíchat všechny ingredience douromady) a péct je po 1 1/2 hodiny při 120°C teplotě. Zmrzlina: Přivéct mléko s cukrem do varu a přidat smetanu. Nalít trochu mléka do v jiné misce našlehaných žloutků a směs nalít do zbytku mléka. Vše za stálého šlehání. Přidat mandle a dobře promíchat. Nechat vychladnout. Nalít do ploché misky, přikrýt plastickým filmem a vložit do mražáku. Sem tam vyjmout, promíchat a vrátit do mražáku. Nesmí se nechat úplně zmrznout. (Lze použít zmrzlinového strojku). Nakonec zmrzlinu rozšlehat na zmrzlou kaši a pomocí dvou lžic udělat ¨noky¨. Jablečná omáčka: Vše rozmixovat v mixéru a propasírovat. Na dezertní talířky položit připravené jablko a na každé straně do něj zapíchnout rozlomený šíp. Vedle jablka nalít jablečnou omáčku a na druhou stranu položit zmrzlinový ¨nok¨. P.S.: Recept je z pařížského hotelu Ritz, kde je na jídelním lístku několik Rossiniho receptů. Tento je jeden z autentických. Původně jablko bylo propíchnuto cukrovým šípem a na talířku ležela cukrová kuše. Může se použít koupené pistáciové zmrzliny a pak je recept poměrně jednoduchý.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 05.01.03 vloženo
  • 5571x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pevná menší jablka
  • Mandlový krém:
  • 60g pomletých oloupanýh mandlí
  • 1 žloutek
  • 60g pudrového cukru
  • 20g měkkého másla
  • Zmrzlina:
  • 1/2l mléka
  • 120g jemného, krystalového cukru
  • 100g pomletých oloupaných pistácií
  • 6 žloutků
  • 50g čerstvé sladké smetany
  • Jablečná omáčka:
  • 200g oloupaných jablek, bez jadřinců, na kostky nakrájené
  • 2 dl Marsala vína (italské, dezertní víno)
  • 4 lžíce meruňkové zavařeniny
  • Na ozdobu:
  • 4 upečené šípy z těsta dle receptu ¨Základní těsto na páj I¨ z Labužníka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená jablka "William Tell" dle Rossiniho

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečená jablka "William Tell" dle Rossiniho

Eja
3884 příspěvků 25.8.13 16:08
Nádhera

Dopekla jsem si jablíčka - počasí si vyžádalo něco podobného…a kukla jsem na Labu na „pečená jablka“, a našla jsem tuhle exklusivní pochoutku.
Ale nejsme v Ritzu :)
Odjadřincované půlky jablek jsem vyskládala do zapékací mísy, do důlku po jádřinci lžičku zavařených brusinek, mezi jablka klínky citronu, částí citronu jsem jablka pokapala, pokapala medem, špetičku skořice, plátky mandlí navrch. V troubě asi půl hodinky, před koncem 5 minut gril shora. Moc dobré vlažné, ale asi to bude dobré i zítra vychlazené.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz