Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Tulinka02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Záměrně neuvádím množství ingrediencí, každý ať si přidá všechno podle chuti a množství plněných jablek. Dno pomalého hrnce vymažeme máslem, jablíčka oloupeme, vykrojíme jaderník a naplníme náplní, kterou připravíme tak, že smícháme rozinky, brusinkový kompot, sekané mandle a podle chuti přisladíme hnědým a vanilkovým cukrem (já dávám 1-2 lžičky od každého). Naplněná jablka vložíme do připraveného hrnce, lehce zasypeme skořicí a štědře pokropíme rumem. Pod jablka nalijeme asi 1 dl vody a necháme zapnuté 3 hod na LOW. Po této době zkontrolujeme, je-li třeba, přidáme ještě asi půl hodiny. Jablka podáváme teplá s vanilkovým pudinkem a šlehačkou. Můžeme celé pokapat vaječným likérem, ale to už jen ti nejrozmazlenější labužníci :o))). Tento úspěšný experiment vznikl dneska z důvodu spotřebovat přebytek jablíček a zároveň z nutnosti na celé odpoledne odejít z domova. Po návratu nás vítala báječná vůně po celém domě, stačilo uvařit pudink....
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečená jablka v pomalém hrnci