Recept Pečená jablka se sušenkovou náplní

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečená jablka se sušenkovou náplní

Postup

1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka omyje­me a vykrojíme jádřince. Poté je narovnáme do vymaštěné formy. 2. Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a vá­lečkem na nudle rozdrobíme. Drobečky promí­cháme s meruňkovým džemem. Směsí naplníme otvor po vykrojeném jádřinci. Navrch dáme kou­sek másla a posypeme cukrem a mandlovými lu­pínky. 3. Zalijeme marsalou a pečeme plněná jablka na prostřední příčce trouby asi 30 minut do změknu­tí. Jablka rozdělíme na talíře a zalijeme šťávou z marsaly. Mátu omyjeme, osušíme a ozdobíme jí jablka. Pečená jablka chutnají horká nejlépe. Tip: Nejvhodnější odrů­dou jsou Biskupská jablka.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 25.09.03 vloženo
  • 3102x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • příprava cca 20 minut, pečení cca 30 minut
  • na osobu asi 320 kcal, 8 g bílkovin, 7 g tuků, 30 g sacharidů
  • 4 nakyslá jablka
  • 8 má­slových sušenek
  • 4 lžíce meruňkového džemu
  • 3 lžíce másla
  • 4 lžíce mandlových lupínků
  • 1 lžíce cukru
  • 200 ml marsaly
  • trochu máty na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená jablka se sušenkovou náplní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz