Recept Pečená holoubata s ořechovou nádivkou

manek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Namočené rohlíky v mléce vymačkáme, přidáme vejce, máslo, kopřivy a ořechy, osolíme a dobře promícháme. Očištěná holoubata nasolíme a opatrně nadzvedneme kůži od stehen přes prsa až po vole. Do vzniklé kapsy naplníme nádivku, zašijeme a posypeme grilovacím kořením. Holoubata pečeme za přelévání výpekem do zlatova.

Recept je z kategorií: Jiný kur

Nahlásit recept

  • 6156x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 holoubata
  • 12 dkg másla
  • grilovací koření
  • sůl.
  • nádivka:
  • 3 rohlíky
  • 3 vejce
  • 3 lžíce másla
  • hrst pokrájených mladých kopřiv
  • hrst nahrubo pokrájených ořechů
  • sůl
  • mléko na zvlhčení rohlíků.

Doporučená příloha

  • Jako příloha je nejlepší bramborová kaše.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená holoubata s ořechovou nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečená holoubata s ořechovou nádivkou

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pečená holoubata s ořechovou nádivkou

Manku, děkuji za vzpomínku z mládí. Strýc holuby pěstoval a občas byly na našem jídelníčku, také s nádivkou. Byla to moc velká dobrota. V dnešní době bych se asi neodvážila. Našla jsem moc pěkné povídání v Kuchařce od Schichta … uveřejním v Deníčku.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz