Recept Pečená červená řepa v pomalém hrnci Veg Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečená červená řepa v pomalém hrnci

Úvod

PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA V POMALÉM HRNCI
tak tohle je naprosto luxusní lahůdka

Postup

řepu včetně slupky, pod horkou tekoucí vodou pořádně omyjeme, dáme do alobalu -prosolíme a promazlíme s trochou oleje a zastříkneme malým množstvím bílého vína, upěchuje do alobalu a dáme do pomalého hrnce asi na 10 hodin na medium, nejlépe přes noc, ráno se probudíme, vypneme a necháme být … až přijdeme z práce tak začneme zpracovávat, řepička nám krásně zlehka vychladla o odpočinula si, teď s ní teprve zažijeme tu pravou extázi :-)

z řepičky sloupneme slupku a krájíme na co nejtenčí plátky, ty prosolíme a prokápneme olivovým olejem a proklademe kozím sýrem … kápneme trochu balsamica,to vše servírujeme nejlépe s bílým tastovým chlebem ….


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.07.14 vloženo
  • 10655x zobrazeno

Čas přípravy

  • jeden den vč, chladnutí

Ingredience

  • 1 kg červené řepy
  • mořská sůl
  • olivový olej
  • balsamico
  • kozí sýr nebo balkánský sýr
  • střik vína nebo vody
  • alobal

Doporučená příloha

  • toastový chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 15.07.14 19:51

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Pečená červená řepa v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 04.02.15 13:08

Nějak mi to uteklo. Takže odpověď sice opožděná, ale přeci. Šikmo samozřejmě ne. Ale mám možnost ze všech stran, čili zezadu, ze stran, zespodu a shora v různých kombinacích a intenzitách. Kromě dvířek samozřejmě.

 
suzanka
161 příspěvků 04.01.15 20:36

Dobrý večer, podlévat se nemusí, ze začátku jsem měla také obavy a proto jsem vždy nějakou tekutinu do hrnce dala ale spíše jen symbolicky. :)

 
Kopretinka
565 příspěvků 31.12.14 11:23

Mám malý dotaz, v návodu na PH se píše, že v hrnci vždy musí být voda. Tady ale vodu nevidím. Řepa se tedy vůbec nepodlévá? Ani malinko? Hrnec mám teprve od vánoc, tak se raději ptám :-) Děkuji!

 
birkana
1668 příspěvků 07.10.14 16:22

@Labužník jandule02, vím, že si v obyčejné elektrické troubě mohu zapnout horní, dolní či obě topení 8o. Jak si můžeš zvolit směr - to třeba jako šikmo :think: Mě zatím v pohodě stačí obyčejný kachlový kuchyňský sporák na dřevo; nezávislý na dodávce elektřiny! Uvařím a upeču vše, nač jen pomyslím. A chutná to :hug:

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 07.10.14 12:20

Záleží na tom, jaká ta trouba je. Já mám možnost volby teploty i směru tepelného záření a teplotu lze nastavit od 30 do 280;C.

 
Aldada
8 příspěvků 01.10.14 14:11
Balsamico

Pro někoho možná hloupá otázka, ale balsamico se myslí asi ocet?(ještě jsem ho nezkoušel) Používám do salátů balsamicový krém…

Aldada

Může zůstat, nesmí pochybět…

 
Frantiska
927 příspěvků 19.07.14 08:20

@Labužník jandule02 není v pomalem hrnci s nespali jako v troube :) vyzkouseno

 
oldsoft
682 příspěvků 18.07.14 19:44
V remosce.

Já jsem podobnou dělal v remosce. (A „řepička“ je děsný slovo, nemůžu si pomoct.)
Fotka .

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 18.07.14 12:17

Podle mého je zcela zbytečný. Ale možná, že je to energeticky úspornější než v troubě. Ale já peču řepu taky v troubě.

 
di
2451 příspěvků 16.07.14 14:08

A není ten pomalý hrnec zbytečný? Já dělám něco hodně podobného, vlastně je to téměř totožné, ale řepu zabalenou do alobalu peču normálně v troubě a zvlášť teď ta mladá a čerstvá je upečená docela rychle. No, ale asi to nějaký účel má, jinak by to sem autorka nepsala, že.
P. S. Doporučila bych změnu slovosledu v názvu receptu - červená řepa pečená v pomalém hrnci, ale to už je jen detail, recept je pěkný a z vlastní zkušenosti můžu říct, že je to moc dobré.

Příspěvek upraven 16.07.14 v 14:08

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 16.07.14 13:37

Recept se mi líbí - není nad jednoduchost. Pomalý hrnec mám taky - Bionair. Ale mám možnost zapnout buď high nebo slow, jak je to na medium?

 
Aldada
8 příspěvků 15.07.14 22:20
PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA V POMALÉM HRNCI

Řepa - ano
Kozí sýr - ano
Balsamiko - ano
Pomalý hrnec - ANO.

Šup do oblíbených.

Příspěvek upraven 15.07.14 v 22:21

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Chilli con carne Chilli con carne
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz