Recept Pečená červená řepa v pomalém hrnci Veg Bezlep

suzanka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečená červená řepa v pomalém hrnci

Úvod

PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA V POMALÉM HRNCI
tak tohle je naprosto luxusní lahůdka

Postup

řepu včetně slupky, pod horkou tekoucí vodou pořádně omyjeme, dáme do alobalu -prosolíme a promazlíme s trochou oleje a zastříkneme malým množstvím bílého vína, upěchuje do alobalu a dáme do pomalého hrnce asi na 10 hodin na medium, nejlépe přes noc, ráno se probudíme, vypneme a necháme být … až přijdeme z práce tak začneme zpracovávat, řepička nám krásně zlehka vychladla o odpočinula si, teď s ní teprve zažijeme tu pravou extázi :-) z řepičky sloupneme slupku a krájíme na co nejtenčí plátky, ty prosolíme a prokápneme olivovým olejem a proklademe kozím sýrem … kápneme trochu balsamica,to vše servírujeme nejlépe s bílým tastovým chlebem ….

Nahlásit recept

  • 15.07.14 vloženo
  • 13853x zobrazeno

Čas přípravy

  • jeden den vč, chladnutí

Ingredience

  • 1 kg červené řepy
  • mořská sůl
  • olivový olej
  • balsamico
  • kozí sýr nebo balkánský sýr
  • střik vína nebo vody
  • alobal

Doporučená příloha

  • toastový chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 15.7.14 19:51

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Pečená červená řepa v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečená červená řepa v pomalém hrnci

Labužník jandule02
1089 příspěvků 4.2.15 13:08

Nějak mi to uteklo. Takže odpověď sice opožděná, ale přeci. Šikmo samozřejmě ne. Ale mám možnost ze všech stran, čili zezadu, ze stran, zespodu a shora v různých kombinacích a intenzitách. Kromě dvířek samozřejmě.

suzanka
161 příspěvků 4.1.15 20:36

Dobrý večer, podlévat se nemusí, ze začátku jsem měla také obavy a proto jsem vždy nějakou tekutinu do hrnce dala ale spíše jen symbolicky. :)

Kopretinka
565 příspěvků 31.12.14 11:23

Mám malý dotaz, v návodu na PH se píše, že v hrnci vždy musí být voda. Tady ale vodu nevidím. Řepa se tedy vůbec nepodlévá? Ani malinko? Hrnec mám teprve od vánoc, tak se raději ptám :-) Děkuji!

birkana
1702 příspěvků 7.10.14 16:22

@Labužník jandule02, vím, že si v obyčejné elektrické troubě mohu zapnout horní, dolní či obě topení 8o. Jak si můžeš zvolit směr - to třeba jako šikmo :think: Mě zatím v pohodě stačí obyčejný kachlový kuchyňský sporák na dřevo; nezávislý na dodávce elektřiny! Uvařím a upeču vše, nač jen pomyslím. A chutná to :hug:

Labužník jandule02
1089 příspěvků 7.10.14 12:20

Záleží na tom, jaká ta trouba je. Já mám možnost volby teploty i směru tepelného záření a teplotu lze nastavit od 30 do 280;C.

Aldada
8 příspěvků 1.10.14 14:11
Balsamico

Pro někoho možná hloupá otázka, ale balsamico se myslí asi ocet?(ještě jsem ho nezkoušel) Používám do salátů balsamicový krém…

Aldada

Může zůstat, nesmí pochybět…

Frantiska
927 příspěvků 19.7.14 08:20

@Labužník jandule02 není v pomalem hrnci s nespali jako v troube :) vyzkouseno

oldsoft
682 příspěvků 18.7.14 19:44
V remosce.

Já jsem podobnou dělal v remosce. (A „řepička“ je děsný slovo, nemůžu si pomoct.)
Fotka .

Labužník jandule02
1089 příspěvků 18.7.14 12:17

Podle mého je zcela zbytečný. Ale možná, že je to energeticky úspornější než v troubě. Ale já peču řepu taky v troubě.

di
2452 příspěvků 16.7.14 14:08

A není ten pomalý hrnec zbytečný? Já dělám něco hodně podobného, vlastně je to téměř totožné, ale řepu zabalenou do alobalu peču normálně v troubě a zvlášť teď ta mladá a čerstvá je upečená docela rychle. No, ale asi to nějaký účel má, jinak by to sem autorka nepsala, že.
P. S. Doporučila bych změnu slovosledu v názvu receptu - červená řepa pečená v pomalém hrnci, ale to už je jen detail, recept je pěkný a z vlastní zkušenosti můžu říct, že je to moc dobré.

Příspěvek upraven 16.07.14 v 14:08

Labužník jandule02
1089 příspěvků 16.7.14 13:37

Recept se mi líbí - není nad jednoduchost. Pomalý hrnec mám taky - Bionair. Ale mám možnost zapnout buď high nebo slow, jak je to na medium?

Aldada
8 příspěvků 15.7.14 22:20
PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA V POMALÉM HRNCI

Řepa - ano
Kozí sýr - ano
Balsamiko - ano
Pomalý hrnec - ANO.

Šup do oblíbených.

Příspěvek upraven 15.07.14 v 22:21

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz