Recept Pečená červená řepa v pomalém hrnci Veg Bezlep
suzanka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA V POMALÉM HRNCI tak tohle je naprosto luxusní lahůdka
Postup
řepu včetně slupky, pod horkou tekoucí vodou pořádně omyjeme, dáme do alobalu -prosolíme a promazlíme s trochou oleje a zastříkneme malým množstvím bílého vína, upěchuje do alobalu a dáme do pomalého hrnce asi na 10 hodin na medium, nejlépe přes noc, ráno se probudíme, vypneme a necháme být … až přijdeme z práce tak začneme zpracovávat, řepička nám krásně zlehka vychladla o odpočinula si, teď s ní teprve zažijeme tu pravou extázi :-) z řepičky sloupneme slupku a krájíme na co nejtenčí plátky, ty prosolíme a prokápneme olivovým olejem a proklademe kozím sýrem … kápneme trochu balsamica,to vše servírujeme nejlépe s bílým tastovým chlebem ….
- 15.07.14 vloženo
- 17421x zobrazeno
Čas přípravy
- jeden den vč, chladnutí
Ingredience
- 1 kg červené řepy
- mořská sůl
- olivový olej
- balsamico
- kozí sýr nebo balkánský sýr
- střik vína nebo vody
- alobal
Doporučená příloha
toastový chléb
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pečená červená řepa v pomalém hrnci
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pečená červená řepa v pomalém hrnci
Nějak mi to uteklo. Takže odpověď sice opožděná, ale přeci. Šikmo samozřejmě ne. Ale mám možnost ze všech stran, čili zezadu, ze stran, zespodu a shora v různých kombinacích a intenzitách. Kromě dvířek samozřejmě.
Dobrý večer, podlévat se nemusí, ze začátku jsem měla také obavy a proto jsem vždy nějakou tekutinu do hrnce dala ale spíše jen symbolicky.
Mám malý dotaz, v návodu na PH se píše, že v hrnci vždy musí být voda. Tady ale vodu nevidím. Řepa se tedy vůbec nepodlévá? Ani malinko? Hrnec mám teprve od vánoc, tak se raději ptám
Děkuji!
@Labužník jandule02, vím, že si v obyčejné elektrické troubě mohu zapnout horní, dolní či obě topení
. Jak si můžeš zvolit směr - to třeba jako
šikmo
Mě zatím v pohodě stačí
obyčejný kachlový kuchyňský sporák na dřevo; nezávislý na dodávce
elektřiny! Uvařím a upeču vše, nač jen pomyslím. A chutná to 
Záleží na tom, jaká ta trouba je. Já mám možnost volby teploty i směru tepelného záření a teplotu lze nastavit od 30 do 280;C.
8 příspěvků 1.10.14 14:11
Pro někoho možná hloupá otázka, ale balsamico se myslí asi ocet?(ještě jsem ho nezkoušel) Používám do salátů balsamicový krém…
Aldada
Může zůstat, nesmí pochybět…
@Labužník jandule02 není v pomalem hrnci s nespali jako v troube
vyzkouseno
Já jsem podobnou dělal v remosce. (A „řepička“ je děsný slovo, nemůžu si pomoct.)
Fotka .
Podle mého je zcela zbytečný. Ale možná, že je to energeticky úspornější než v troubě. Ale já peču řepu taky v troubě.
2453 příspěvků 16.7.14 14:08
A není ten pomalý hrnec zbytečný? Já dělám něco hodně podobného, vlastně je to téměř totožné, ale řepu zabalenou do alobalu peču normálně v troubě a zvlášť teď ta mladá a čerstvá je upečená docela rychle. No, ale asi to nějaký účel má, jinak by to sem autorka nepsala, že.
P. S. Doporučila bych změnu slovosledu v názvu receptu - červená řepa pečená v pomalém hrnci, ale to už je jen detail, recept je pěkný a z vlastní zkušenosti můžu říct, že je to moc dobré.
Příspěvek upraven 16.07.14 v 14:08
Recept se mi líbí - není nad jednoduchost. Pomalý hrnec mám taky - Bionair. Ale mám možnost zapnout buď high nebo slow, jak je to na medium?
8 příspěvků 15.7.14 22:20
Řepa - ano
Kozí sýr - ano
Balsamiko - ano
Pomalý hrnec - ANO.
Šup do oblíbených.
Příspěvek upraven 15.07.14 v 22:21