Recept Pecen na japonsky sposob

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pecen narezeme na mensie rezne, osolime, opaprikujeme, obalime v muke a oprazime na rozpalenom oleji po oboch stranach. Takisto mandarinky a pomarance na oleji zlahka opecieme ( jemne osmahneme ) a ukladame na pecen a ryzu. Dobru chut . Je to zvlastne lahodne ..

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 30.11.06 vloženo
  • 3983x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 500-600 gr telacej alebo bravcovej pecene
  • sol
  • mleta cervena paprika
  • hladka muka
  • 3-4 mandarinky
  • 1 pomaranc
  • Priloha:
  • Uvarena ryza s hraskom.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pecen na japonsky sposob

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pecen na japonsky sposob

xgoni
63 příspěvků 01.12.06 17:50
Re: Pecen na japonsky sposob

ok, dakujem za vysvetlenie :o)

jolana
5066 příspěvků 01.12.06 09:34
Re: Pecen na japonsky sposob

Spiser, dakujem… mas pravdu. Toto jedlo je minutka - jednoducho minutky sa solia a hned prazia. Ak je pecen dobra mlada , neztvrdne - je chutnucka. Podla mojich skusenosti - varit s citom - prilis vela prazenia nebude chutna a malo - bude polosurova . Labuznik podla vone vie ,ze je to uz to prave…ak nie - hranou vidlicky oddelime kusok ak ide lahko a bez problemov - je to ono. Dobrou chut.

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pecen na japonsky sposob

Podle mého názoru je postup správný. Vsude se sice uvádí ze se játra pred smazením nemají solit. To je pravda ale jen cástecná. Jestlize se játra osolí a potom nechají odpocívat (treba se obalují a nechají zaschnout), budou po usmazení tvrdá. To proto ze sul je hygroskopická (váze na sebe vodu) a z jater, která uz i tak nejsou nijak stavnatá, vytáhne stávu.
Jestlize se ale játra osolí a okamzite se smazí, nemá sul cas z nich stávu vytáhnout a játra neztvrdnou. Sám jsem s tím kdysi (inspirován knihou jednoho chemika) experimentoval.
Pro úplnost musím ale dodat ze játra pri smazení vzdy trochu ztvrdnou i kdyz se vubec nesolí. Po usmazení se nedají ohýbat tak jako pred smazením. Ale to máme asi zkusené vsichni.
Omlouvám se Jolane ze jsem odpovedel za ni a doufám ze se na mne pro to nezlobí!

xgoni
63 příspěvků 30.11.06 22:02
Re: Pecen na japonsky sposob

naozaj tu pecen osolit pred smazenim? podla mojich skusenosti potom pecen stvrdne ako podrazka, takze sa soli az pri podavani… je tento recept vynimka?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz