Recept Pavlina vánoční jablková buchta

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pavlina vánoční jablková buchta

Postup

Perlu v kastrůlku rozehřejeme a dáme vychladit na parapet. Ze 1/4 litru vlažného mléka, droždí, hrstičky cukru a hrstičky mouky zaděláme na kvásek (droždí ro­zdrolíme a vše v mléku rozmícháme). Umícháme 3 žloutky s cukrem, přidáme kvásek, zbylou mouku, vychladlý tuk a v případě, že je těsto příliš tuhé, přilijeme podle potřeby mléko. Promícháme a necháme vykynout. Po vykynutí vyklopíme na hladkou mou­kou pomoučněný vál, rozdělíme na 4 díly a každý díl postupně vyválíme na zhru­ba 3 milimetry tlustý plát. Poklademe na­strouhanými jablky, posypeme vanilinovým cukrem, skořicí a rozinkami. Připravený plát zabalíme a potřeme bílkem. Pečeme v rozehřáté troubě asi 30 minut.

Recept je z kategorií: Buchty

Nahlásit recept

  • 11145x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 l mléka
  • 1 kostka droždí
  • 150 g perly
  • 3 vej­ce
  • 150 g cukru krystalu
  • 1000 g polo­hrubé mouky
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 1000 g oloupaných a vyjádřených jablek
  • 1-1,5 špetky mleté skořice
  • 2 hrstičky hro­zinek.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pavlina vánoční jablková buchta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz