Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozškvařených kostičkách slaniny, přidáme patisony nakrájené na kostičky, osolíme, přidáme kmín, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou, až změknou. Měkké patisony zalijeme vejci rozšlehanými se solí a mícháme, až se vejce srazí. Patisony posypeme na talířích jemně pokrájenou pažitkou.
1 porce obsahuje 1 466 kJ.
Čerpáno z knihy Vaříme na víkendu (1981).
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
13.09.18 10:23
Na rozdíl od Zuzky (která vyzkoušela přede mnou) se slaninou a kmínem. Výtečné!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Vynechala jsem tu slaninu… v tom hicu mě vůbec nelákala, ale mužovi jsem ji do jeho prce zakomponovala


Jelikož oba nemusíme moc kmín v tomto typu jídel, ač jinak ho rádi - dala jsem trošičku kurkumy - nemělo to chybu
Patizon jsem nastrouhala hodně nahrubo - takže moje verze bez slaniny byla jako skvělý „mozeček“