Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na jemno nakrájíme 1 svazek kopru, promícháme s 1/2 deci vína, vajíčkem, polohrubou moukou, jednou kávovou lžičkou octa; podle chuti přisolíme. Patison nakrájíme na plátky, které osolíme, pokapeme šťávou z citrónu, opepříme a opečeme **velmi krátce a zprudka** na oleji. Vyjmeme z oleje (nejlépe dírkovanou lžící) a namáčíme do koprového těstíčka, které jsme si připravili. Plátky obalené v těstíčku dosmažíme. Nakrájíme cibuli. Rozmícháme v 1/2 deci bílého vína škrobovou moučku, co nejjemněji nakrájený druhý svazeček kopru, trochu soli, trošinku cukru, kávovou lžičku octa. Hotové osmažené plátky vyjmeme a uložíme do nádoby, kterou lze přikrýt (abychom uchovali teplotu). Na oleji, ve kterém jsme smažili plátky, osmahneme do jemně hněda pokrájenou cibulku a přidáme sós. Krátce promícháme – podle vůně i konzistence poznáme, kdy je třeba končit. Plátky klademe na talíř a polijeme hotovou omáčkou.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
vařené brambory, případně dušené zelené fazolky (+ zbytek vína; pivo lze také… nebo zelený čaj)…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Patisonové plátky v koprové peřince
546 příspěvků 25.1.09 03:43
já Tě sice nemohu za Tvé fotografie chválit (jak jsi ´werichovsky´ a HEZKY napsala), jenže MUSÍM!!! Jsou moc hezké. A jako patison to samozřejmě vypadá… A taky jsem rád, že to chutnalo (ne každému jede´ kopr); fakt mám dobrý pocit, když jídlo někomu chutná (dokonce lepší pocit, než když chutná mně…)…
chutnaly skvěle, jen nádobí jsem namazala až hrůza
Podívej… sice na talíři to vypadá jako
filet rybí, ale opravdu je to patison 
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
sladkou koprovku s půlkou vařeného vejce (většinou se zeleným žloutkem!) ve školní jídelně jsem nemohla ani cítit…tenkrát jsme si nemohli(-y, my děti:-)) vybírat ze dvou či více jídel, jako dnes.. K tomu nám kydli napolo rozšťouchané vařené brambory, které byly - relativně - nejméně nepoživatelné… Proto jsem tuto omáčku nejedla ani doma, no - maminka to záhy vzdala a prostě ji nevyráběla:-)). Kopru jsem přišla na chuť až jako dospělá a kromě toho, že jsem si opravila názor, tak jsem mu dlužila velkou omluvu!!
546 příspěvků 25.1.09 03:43
že její vztah ke kopru je víc než kladný. Můj také! Domnívám se, že vztah ke koprové chuti zkazily zaprvé školní jídelny a zadruhé tradičně (tedy spíše „tradičně“) předávané vzory od dětství, že nám chlapům prostě kopr nemá chutnat. Já jsem chlap a koprovou chuť řadím mezi ty nejpříjemnější…
A pozor, aby se kopr v tomto receptu nedělal příliš dlouho (proto to předsmažení´); pak se nám vůně ztrácí…
neboj se zase tolik
, ony ty fotky vypadají kolikrát lépe i než
co uvařím já, fakt
, teď se učím ve photoshopu dělat vrstvy,
jsem zvědavá, jak se zadaří 
, a když přivoním k petrželce,
kopru…v tom umělohmotném obalu, tak odcházím s prázdnou. Ale mám
dodavatele, je to prima 
Měj se 
Vůně naťové zeleninky je v marketech ošklivá, já mám ke všemu hrozný nos
Stejně nevábně voní to zelené, co přidávají do kytic, doma už vědí, že kytku pro mne bez zeleného
546 příspěvků 25.1.09 03:43
doporučuji fakt kopr od ´kulaků´; on ten, co je k dostání v obchodech, někdy docela postrádá vůni, což mi jako příznivci koprové chuti i vůně samozřejmě trochu vadí. Dokonce jsem si ověřil, že někdy [zejména v zimě] je lepší si koupit kopr sterilovaný ve sladkokyselém nálevu, než ty zdánlivě čerstvé skleníkové kopry v supermarketech… A už se zase skoro „bojím“, že Tvá fotka bude hezčí, než co jsem uvařil já…
Patison odpočívá ve špajzu, BV v lednici z Amorossa od Tulinky a kopr snad ještě vyžebrám u kulaků
Zase jeden vege… pro změnu, dík 
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tohle se mi opravdu líbí - můj vztah ke kopru je více než kladný:-) - myslím, že co nejdříve vyzkouším… Milane, děkuju.