Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vepřové plátky rozkrájíme na co nejmenší kousky. Jemně osolíme, prolijeme sojovou omáčkou (obvykle stačí dvě kávové lžičky), přidáme trochu pepře, deci červeného vína, šťávu z polovice citrónu a polévkovou lžíci kvalitního oleje. Promícháme a necháme několik hodin odležet v chladu. Vyjmeme proležené vepřové kostičky; na oleji do jemněhněda (nesmí zčernat) osmahneme nadrobno nakrájenou červenou cibulku, přidáme vepřové kostičky a zprudka je opečeme. Poté vyjmeme. Sezamová semínka rozdrtíme (nejlépe v hmoždíři). Česnek podrtíme s trochou soli. Máme připravené patisonové plátky (patison oloupaný; každý plátek jemně osolíme, opepřujeme, polijeme šťávou z druhé poloviny citrónu - nic víc). Vložíme do výpeku z vepřových kousků, rychle restujeme. Vyjmeme. Podrcená sezamová semínka promícháme s kávovou lžičkou vařící vody a přidáme do výpeku. Po chvilce přidáme suché bílé víno a podrcený česnek. Chvilku povaříme (necháme trochu zhoustnout). Na talíř vložíme vepřové kostičky, na ně poklademe patisonové plátky; a polijeme vzniklou šťávou. Vynikající je to s "**OVSEM**":"https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=27492" TARGET = _new , ovšem je možno si představit i rýži (nejlépe natural).
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
oves, případně rýže (nejlépe natural)
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
10.9.11 15:11
Naprosto skvělé, chuť masa a chuť patisonu. Milane, díky za tvé
patisonové vychytávky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Patisonové plátky na vepřových kostičkách
196 příspěvků 23.9.11 22:19
Kachna je kachna, ale tohle taky nebylo špatné. Hlavně ten sezam je rozhodně zajímavým doplňkem. Ten oves jsem teda nesehnal, ale chystám se na něj.
Naprosto skvělé, chuť masa a chuť patisonu. Milane, díky za tvé patisonové vychytávky
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Milane, včera jsem zakoupila, naprosto netušíc, co z něj uvařím, oves bezpluchý.
A dnes narazím na Tvůj recept s přílohou: OVSEM, to je bomba!!!! Tak zítra podám zprávičku, jak to dopadlo. A ještě zkusím hledat další recepty z ovsa.
Díky a užijte si všichni Labužníci krásnou adventní neděli.Helena-Twixík
54 příspěvků 25.1.09 03:43
I s cuketou je to výborné. Manžel říkal, že se naučí experimentovat!
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Nu, já to ještě s cuketou nikdy nevařil, ale jsem přesvědčen, že by to bylo možné; a třeba i s baklažánem (ovšem tam pozor na příliš tekutiny, kterou baklažán pouští)… Přeji DOBROU CHUŤ a budu se těšit na zprávu…
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Manžel mi kouká přes rameno a říká, že ví, co budeme jíst v sobotu. Jenže nemáme patison. Šlo by to udělat i s cuketou?
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
můžeš (ale třeba jsi to udělal, nevím), vybrat i alternativní zařazení (zde vepřové maso). Pa B.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Nevím úplně přesně, zda jsem označil správně kategorii; ono je to totiž jídlo, které je vlastně zeleninovo-masovou směsí, že? Jenže takovou kategorii jsem na „Labužníku“ neobjevil, což může být samozřejmě jenom má neschopnost…