Recept Patisonové plátky na vepřových kostičkách

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Patisonové plátky na vepřových kostičkách

Postup

Vepřové plátky rozkrájíme na co nejmenší kousky. Jemně osolíme, prolijeme sojovou omáčkou (obvykle stačí dvě kávové lžičky), přidáme trochu pepře, deci červeného vína, šťávu z polovice citrónu a polévkovou lžíci kvalitního oleje. Promícháme a necháme několik hodin odležet v chladu.

Vyjmeme proležené vepřové kostičky; na oleji do jemněhněda (nesmí zčernat) osmahneme nadrobno nakrájenou červenou cibulku, přidáme vepřové kostičky a zprudka je opečeme. Poté vyjmeme.

Sezamová semínka rozdrtíme (nejlépe v hmoždíři). Česnek podrtíme s trochou soli. Máme připravené patisonové plátky (patison oloupaný; každý plátek jemně osolíme, opepřujeme, polijeme šťávou z druhé poloviny citrónu - nic víc). Vložíme do výpeku z vepřových kousků, rychle restujeme. Vyjmeme.

Podrcená sezamová semínka promícháme s kávovou lžičkou vařící vody a přidáme do výpeku. Po chvilce přidáme suché bílé víno a podrcený česnek. Chvilku povaříme (necháme trochu zhoustnout).

Na talíř vložíme vepřové kostičky, na ně poklademe patisonové plátky; a polijeme vzniklou šťávou.

Vynikající je to s OVSEM TARGET = _new , ovšem je možno si představit i rýži (nejlépe natural).

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.11.07 vloženo
  • 4048x zobrazeno

Čas přípravy

  • 39 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • patison (jeden)
  • sojová omáčka (dle chuti)
  • mletý pepř
  • kvalitní jednodruhový olej
  • dva plátky vepřové (z krkovičky) - asi 250 g
  • sezamová semínka (10 g)
  • červená cibule (jedna)
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z jednoho menšího citrónu
  • 1 deci červeného suchého vína
  • 1 deci bílého suchého vína
  • trochu převařené vody
  • sůl

Doporučená příloha

  • oves, případně rýže (nejlépe natural)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 10.09.11 15:11

Naprosto skvělé, chuť masa a chuť patisonu. Milane, díky za tvé patisonové vychytávky :-)

Diskuse k receptu Patisonové plátky na vepřových kostičkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
van.Thomas
191 příspěvků 23.09.11 22:19

Kachna je kachna, ale tohle taky nebylo špatné. Hlavně ten sezam je rozhodně zajímavým doplňkem. Ten oves jsem teda nesehnal, ale chystám se na něj. :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.09.11 15:10

Naprosto skvělé, chuť masa a chuť patisonu. Milane, díky za tvé patisonové vychytávky :-)

 
twixik
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Patisonové plátky na vepřových kostičkách

Milane, včera jsem zakoupila, naprosto netušíc, co z něj uvařím, oves bezpluchý.
A dnes narazím na Tvůj recept s přílohou: OVSEM, to je bomba!!!! Tak zítra podám zprávičku, jak to dopadlo. A ještě zkusím hledat další recepty z ovsa.
Díky a užijte si všichni Labužníci krásnou adventní neděli.Helena-Twixík

 
mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Patisonové plátky na vepřových kostičkách

I s cuketou je to výborné. Manžel říkal, že se naučí experimentovat!

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Patisonové plátky na vepřových kostičkách

Nu, já to ještě s cuketou nikdy nevařil, ale jsem přesvědčen, že by to bylo možné; a třeba i s baklažánem (ovšem tam pozor na příliš tekutiny, kterou baklažán pouští)… Přeji DOBROU CHUŤ a budu se těšit na zprávu…

 
mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Patisonové plátky na vepřových kostičkách - MI_LANe, holky, k

Manžel mi kouká přes rameno a říká, že ví, co budeme jíst v sobotu. Jenže nemáme patison. Šlo by to udělat i s cuketou?

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Patisonové plátky na vepřových kostičkách-Milane,

můžeš (ale třeba jsi to udělal, nevím), vybrat i alternativní zařazení (zde vepřové maso). Pa B.

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Patisonové plátky na vepřových kostičkách - OTÁZKA???

Nevím úplně přesně, zda jsem označil správně kategorii; ono je to totiž jídlo, které je vlastně zeleninovo-masovou směsí, že? Jenže takovou kategorii jsem na „Labužníku“ neobjevil, což může být samozřejmě jenom má neschopnost…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz