Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na drobné kousky nakrájenou cibuli osmahneme na oleji jemně dohněda s přídavkem kmínu a nepatrného množství soli. Máme připravený na kostky nakrájený oloupaný a blanšírovaný patison [jemně pokropíme citrónovou šťávou a promícháme - neztratí svou barvu]; až je cibulka správně osmahnutá [nesmí zčernat], tak přidáme připravený patison a zamícháme. Necháme chvíli osmahnout, poté přidáme polévkovou lžíci vinného octa a ještě chvilku za stálého míchání smažíme. Pak přidáme v trošce vody rozmíchanou kávovou lžičku solamylu, osolíme a opět promícháme. Zalijeme vínem a za občasného promíchávání dusíme asi 9 minut. Přidáme trochu sojové omáčky a podrcený česnek a ještě krátkou chvíli necháme povařit [tentokrát za stálého míchání a nádobu již nepřikrýváme] Těsně před dokončením flambujeme kvalitním koňakem nebo brandy, přičemž necháme hořet v pánvi až se alkohol spálí a ve flambovaném pokrmu zůstane jen složení šťávy, v níž veškerý přebytek tuku byl spálen a spotřebován plamenem [pokud už jsme alkohol určený k flambování nalili do pánve, neotálíme s jeho zapálením - jinak se totiž do jídla nasákne a propůjčí mu nepříjemnou a jinou chuť, než jsme zamýšleli]. Nakonec můžeme opatrně dochutit citrónovou šťávou, která zbyla po zakápnutí patisonu, promícháme a podáváme ozdobené najemno nakrájenými lístky čerstvé máty [nebo mladého jitrocele či sedmikrásky]. K patisonu na víně podáváme vařené nebo "**dušené**":"https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=6882" TARGET = _new brambory či "**brambory Anna**":" https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=21737" TARGET = _new ; také "**bezpluchý oves**":"http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=27492" TARGET = _new se výborně hodí...
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
opečené nebo vařené brambory; výborně se hodí bezpluchý oves
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na PATISON NA VÍNĚ
195 příspěvků 6.9.11 19:14
Světe div se, ono je to dobrý. Teda citron jsem ve všech fázích vynechal, už takhle je to kyselý až až. Možná bych přidal lžičku cukru. Ale jinak výborný.
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera jsme si patisony na víně udělali k večeři, jen jsem se neodvážila přidat vinný ocet, ale použila jsem obyčejný. U nás vinný ocet nemusíme, tak ho ani nemáme doma. Ale i s obyčejným octem to bylo vynikající!
14 příspěvků 25.1.09 03:43
Nevím, jestli si troufnu ten oves. Ale proč jíst patison jen jako řízek? Zkusím to jako goralka a už se docela těším!
273 příspěvků 25.1.09 03:43
Patizóny máme radi, ale doteraz som ich len vyprážala ako rezne. Určite vyskúšam Tvoj recept už je v obľúbených.