Recept Patates Patlicani Pilaf

rastoba Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

do hrnce dáme bulgur s olejem, promícháme,pak vložíme na kostky nakrájené brambory a protlak, na to nalejeme vodu a důkladně promícháme.Začneme vařit, občas zamícháme. Vaříme tak dlouho, než se vyvaří všechna voda(asi 20 minut) a bulgur změkne. Mezítím nakrájíme na kostičky lilek a osmahneme na oleji. Do bulguru, poté co se vyvařila voda, dáme hrášek, lilek, harisu nebo chili a koření, a ještě chvíli necháme na plotně. Pak servírujeme, vhodný je k tomu Ayran nebo kefír. Toto jídlo jsem zařadil mezi turecké, ale možná původně pochází z některé kulturně příuzné země - Turkmenistán, Azerbajdžán, Arménie...

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 17.02.08 vloženo
  • 6537x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20-30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300g bulguru
  • 4 syrové brambory,nakrájené na kostičky
  • 1 lilek
  • hrst hrášku
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 3 hrnky vody(cca 0.5 litru)
  • sůl
  • koření např adžiku nebo koření na couscous
  • lžičku chili nebo 2 lžíce harisy
  • lžíce oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Patates Patlicani Pilaf

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Patates Patlicani Pilaf

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Patates Patlicani Pilaf ...

bulgur po propláchnutí dávám zalitý vodou do trouby, tentokráte jsem přidala i brambory na kostičky. Na 180 °C nechám bez přikrytí v troubě 15 minut. Tu následně vypnu, přikryju pokličkou a nechám dalších 15 minut. Pak pokračuji, jak je v receptu popsáno. U nás je to moc oblíbené jídlo i s Ayran, nebo co máme doma. Tak proč vyhazovat.

nudle
137 příspěvků 10.4.08 00:39
Re: Patates Patlicani Pilaf

dodatek: po vic jak hodine vareni jsem to vyhodila. brambory byly jak kamen, bulgur........

nudle
137 příspěvků 9.4.08 22:45
Re: Patates Patlicani Pilaf

tak tedy nevim, je to jak hrnecku var a brambory ocividne potrebuji dele jak bulgur. uvidime po ochuceni

svato
1446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Patates Patlicani Pilaf

Už dávno sa chystám vyskúšať bulgur a toto sa mi celkom pozdáva, keďže nemám rada hrášok, skúsim cícer.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz