Recept Patates Patlicani Pilaf

Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

do hrnce dáme bulgur s olejem, promícháme,pak vložíme na kostky nakrájené brambory a protlak, na to nalejeme vodu a důkladně promícháme.Začneme vařit, občas zamícháme. Vaříme tak dlouho, než se vyvaří všechna voda(asi 20 minut) a bulgur změkne.
Mezítím nakrájíme na kostičky lilek a osmahneme na oleji.
Do bulguru, poté co se vyvařila voda, dáme hrášek, lilek, harisu nebo chili a koření, a ještě chvíli necháme na plotně. Pak servírujeme, vhodný je k tomu Ayran nebo kefír.

Toto jídlo jsem zařadil mezi turecké, ale možná původně pochází z některé kulturně příuzné země - Turkmenistán, Azerbajdžán, Arménie…

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 17.02.08 vloženo
  • 4581x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20-30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300g bulguru
  • 4 syrové brambory,nakrájené na kostičky
  • 1 lilek
  • hrst hrášku
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 3 hrnky vody(cca 0.5 litru)
  • sůl
  • koření např adžiku nebo koření na couscous
  • lžičku chili nebo 2 lžíce harisy
  • lžíce oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Patates Patlicani Pilaf

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Patates Patlicani Pilaf ...

bulgur po propláchnutí dávám zalitý vodou do trouby, tentokráte jsem přidala i brambory na kostičky. Na 180 °C nechám bez přikrytí v troubě 15 minut. Tu následně vypnu, přikryju pokličkou a nechám dalších 15 minut. Pak pokračuji, jak je v receptu popsáno. U nás je to moc oblíbené jídlo i s Ayran, nebo co máme doma. Tak proč vyhazovat.

 
nudle
137 příspěvků 10.04.08 00:39
Re: Patates Patlicani Pilaf

dodatek: po vic jak hodine vareni jsem to vyhodila. brambory byly jak kamen, bulgur........

 
nudle
137 příspěvků 09.04.08 22:45
Re: Patates Patlicani Pilaf

tak tedy nevim, je to jak hrnecku var a brambory ocividne potrebuji dele jak bulgur. uvidime po ochuceni

 
svato
1418 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Patates Patlicani Pilaf

Už dávno sa chystám vyskúšať bulgur a toto sa mi celkom pozdáva, keďže nemám rada hrášok, skúsim cícer.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz