Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Plátky masa naklepeme hodně do široka, po obou stranách je mírně osolíme. Poté na jejich jednu půlku naklademe směs, kterou tvoří na nudličky nebo kostičky nakrájené uvařené uzené maso, nadrobno nakrájená cibule, očištěné a na plátky nakrájené žampióny podušené na polovině tuku a malinko posypané kmínem a mírně osolené, nastrouhaný sýr, syrové vejce, pepř a smetana. Plátek s touto směsí přeložíme na polovinu, okraje sklepneme paličkou a případně ještě upevníme masovými jehlami nebo párátky. Řízky naskládáme do tukem vymaštěného pekáče, poprášíme prosátou moukou, chvíli prudce zapečeme, podlijeme vodou nebo vývarem, trochu zmírníme teplotu a za občasného přelévání vypečenou šťávou (případně vývarem) upečeme doměkka, přičemž alespoň ix obrátíme. Poté řízky vyjmeme, štávu podle potřeby doplníme (ale nepřehánět s vodou), dochutíme, chvíli povaříme a přecedíme na porce masa na talíři nebo do omáčníku. Výpek (šťáva) je řidší, řízky jsou upečeny do nazlátlé barvy, šťáva chutná po mase a jeho náplni.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
různě upravené brambory, ale i nastavovaná kaše, hrách či čočka, zeleninový salát, sterilované okurky, kys
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pastýřský plněný řízek se žampiony