Recept Pastýřský plněný řízek se žampiony

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plátky masa naklepeme hod­ně do široka, po obou stranách je mírně osolíme. Poté na jejich jednu půlku naklademe směs, kterou tvoří na nudličky nebo kostičky nakrájené uvařené uze­né maso, nadrobno nakrájená cibule, očištěné a na plátky na­krájené žampióny podušené na polovině tuku a malinko posypa­né kmínem a mírně osolené, na­strouhaný sýr, syrové vejce, pepř a smetana. Plátek s touto směsí přeloží­me na polovinu, okraje sklepne­me paličkou a případně ještě upevníme masovými jehlami ne­bo párátky. Řízky naskládáme do tukem vymaštěného pekáče, popráší­me prosátou moukou, chvíli prudce zapečeme, podlijeme vodou nebo vývarem, trochu zmírníme teplotu a za občasné­ho přelévání vypečenou šťávou (případně vývarem) upečeme doměkka, přičemž alespoň ix obrátíme. Poté řízky vyjmeme, štávu podle potřeby doplníme (ale ne­přehánět s vodou), dochutíme, chvíli povaříme a přecedíme na porce masa na talíři nebo do omáčníku. Výpek (šťáva) je řidší, řízky jsou upečeny do nazlátlé barvy, šťáva chutná po mase a jeho náplni.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 08.12.03 vloženo
  • 5955x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky vepřové krkovičky (zhruba po 150 g)
  • 100-120 g uzeného masa bez kosti
  • 80 g cibule
  • 100 g žampiónů
  • 50 g tuku
  • 80 g uzeného sýra
  • 1 vejce
  • 3 lžíce smetany
  • 2 špetky drceného pepře
  • 2 hrstičky hladké mouky
  • sůl
  • 1/2 l vývaru (i z masoxu), případně vřelé vody
  • - špetička drceného kmínu
  • - 1/2 lžíce sójové omáčky
  • - 1/2 lžičky sladké papriky
  • - tyto tři přísa­dy na případné dochucení.

Doporučená příloha

  • různě upravené brambory, ale i nastavovaná ka­še, hrách či čočka, zeleninový salát, sterilované okurky, kys

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pastýřský plněný řízek se žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz