Recept Paštika z makrel *

(Hodnoceno 1x) Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Paštika z makrel *

Postup

Vykostěnou rybu - musí být asi 300 g čistého masa - umixujeme s tvarohem, jogurtem a citrónovou šťávou. Snítku omytého kopru odložíme, zbytek jemně posekáme. Želatinu namočíme asi na 5 minut do studené vody, potom ji vymačkáme a rozpustíme ve třech lžičkách horké vody. S nasekaným koprem ji vmícháme do rybího mixu, vše osolíme a okořeníme. Na dno formy, nejlépe vyložené mikroténovou fólií, položíme snítku kopru a potom ji naplníme rybí směsí. Paštika musí tuhnout nejméně 3 hodiny v chladničce. Pomocí fólie paštiku vyjmeme a plátky paštiky servírujeme s celozrnným pečivem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 18.10.06 vloženo
  • 7423x zobrazeno

Ingredience

  • 450 g uzené makrely či uzeného lososa
  • 100 g netučného tvarohu
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 PL citrónové šťávy
  • svazek kopru
  • světlá želatina - 3 plátky
  • 3 PL vody
  • sladká paprika
  • pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.3.17 19:10

Jednoduché, ale velice chutné!
Rozhodně dávám do oblíbených a hodlám udělat častěji…
Makrelu jsem měla menší, čistá váha masa byla cca 160 gramů, tak jsem úměrně tomu přizpůsobila vše ostatní, jen želatiny jsem nechala tolik, kolik je uvedeno - a je to v pohodě ;)

Foto jako obvykle přidávám do komentáře.

Diskuse k receptu Paštika z makrel *

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Paštika z makrel *

Zuzka1973
2374 příspěvků 29.3.17 19:10

Jednoduché, ale velice chutné!
Rozhodně dávám do oblíbených a hodlám udělat častěji…
Makrelu jsem měla menší, čistá váha masa byla cca 160 gramů, tak jsem úměrně tomu přizpůsobila vše ostatní, jen želatiny jsem nechala tolik, kolik je uvedeno - a je to v pohodě ;)

Vali
1327 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Paštika z makrel -lucianko

mám originál obrázek, ale nefunkční skener, tak dodám později, na obrázku to vypadá moc hezky.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Paštika z makrel - holky

to bude zcela jistě fajnůstka…ale to umíte odhadnout samy…já chtěl napsat, že vcelku pravidelně po grilování ryb nějaké kousky zůstanou a i když jsme z předešlého dne jódem přecpání, tak neodoláme a ze zbytků vyrobíme skvělou pomazánku - a nyní to hlavní - obrat grilovanou či uzenou makrelu (anebo i jinou rybu tohoto typu) je legrace…ty kosti z těchto rybek vyskakují samy…takže žádné obavy a vzhůru do toho........

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Paštika z makrel

bojuju vždycky s vykosťováním, ale tohle vážně vypadá zajímavě, tak se překonám… :)
mozna by stalo za to, pokud bude nekdo tento recept zkoušet, dodat fotku

Vali
1327 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Paštika z makrel - poznámka

tento recept se mi zdá zajímavý, proto jsem ho napsala, ještě jsem ho ale nezkoušela.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz