Recept Paštika z kuřecích jater s brandy; DIA

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuřecí játra, cibuli a česnek vložíme do ohnivzdorné mísy, dáme do předehřáté trouby (200°C/plyn 6) a pečeme 30 - 40 minut, dokud cibule nezměkne.

Směs spolu se zbývajícími přísadami pak v mixéru dohladka rozšleháme. Ochutnáme a případně přikořeníme. Hotovou paštiku dáme do misky a necháme vychladit.

Hodnota 1 porce:
energie: 97 kalorií
bílkoviny 10 g
sacharidy: 2 g
vláknina: 0 g
tuky celkem: 5 g
nasycených tuků: 3 g
sodík: 65 mg

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.04.08 vloženo
  • 3975x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 + 10 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 500 g kuřecích jater
  • 30 g másla
  • 1 cibule, nakrájené na kolečka
  • 3 stroužky česneku
  • 4 polévkové lžíce polotučné čerstvé smetany
  • 1 polévková lžíce brandy (koňaku)
  • sůl a mletý černý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paštika z kuřecích jater s brandy; DIA

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 06.04.09 20:43
Re: Paštika z kuřecích jater s brandy; DIA

Já mám dotaz, co s těmi ingrediencemi, které Ti zůstaly z originál balení. např. koňak, pokud nemáš zbytí vím o několika dobrovolnících…Mi­loš

 
Drobek  05.04.09 04:27
Re: Paštika z kuřecích jater s brandy; DIA

Ale lidi mějte rozum, při více než třiceti tisících receptů se trochu podobným prostě neubráníte.
Kolik jen je receptů třeba na svíčkovou? A přitom je každý jiný, i když finální jídlo je, nebo by mělo být vlastně totéž.
Tak jako jsem nikdy nepochopil, jak má tchyně může vařit guláš způsobem naprosto barbarským a odporujícím všem kuchařským zá:,–(ám, aby výsledek byl - no řeknu skromně - jedlý.
Jen ať je prostor k tomu, aby si každý vybral způsob přípravy který mu / jí vyhovuje, a výsledek byl pro toho každého ten nejp=řijatelnější.
Tím samozřejmě nemyslím recepty takřka „opsané“, nelišící se ničím.
Jenže, když zadám do vyhledávače jméno jídla, neobjeví se mi nic, a pak se najde někdo s vynikající pamětí, kdo už recept viděl, jen pod jiným jménem. Co pak? Já totiž takovou paměť nemám.

 
lin
90 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika z kuřeích jater s brandy; DIA Esmeraldo,

dala jsem si práci a proklikala jsem si všechny recepty, které jsou pod tvým odkazem a paštika, jak ji uvádím já, tu NENÍ … společná jsou pouze ta kuřecí játra …

 
lin
90 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika z kuřeích jater s brandy; DIA

Paštik z kuřecích jater jsem našla dost, ale ne s takovouto přípravou, přehlédnout jsem mohla … dost jsem přemýšlela, jestli na Labu vůbec něco zveřejňovat a jak vidím, příště už ne …
Jinak jedlá je velmi.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika z kuřeích jater s brandy; DIA... Esme

jenomže na druhou stranu by tu nemohly být například ani bramborové knedlíky. Svým způsobem je si každý recept s nějakým jiným podobný. To mi vadí ze všeho nejmíň.
Ale jak píšeš, ona to není jen gramatika, ale i to, že leckdo si ani nepřečte, jak to tu chodí nebo by mělo. Někteří jsou rádi za radu, ale......dál raději ne.
Měj tam u Vás v klokánkově hezky :D

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika z kuřeích jater s brandy; DIA - Zlato

já vím, ale přeci mně to někdy ještě nedá.
Před lety jsem dokonce bojovala za spisovnou češtinu. Nesetkala jsem se ale s velkým ohlasem, ba naopak jsem proti sobě dost lidí popudila.
Na český jazyk jsem naposledy chodila do školy před čtyřiceti lety, tak mi jistě ledacos vypadlo. Recepty tudíž píšu se slovníkem (na internetu je to tak jednoduché!!). Když jsem ale tuto inovaci doporučila, byla jsem téměř považována za blázna.
Máš pravdu. Měl by se vrátit Viktor Čistič a udělat tu pořádek.
I já moc zdravím.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika z kuřeích jater s brandy... Esme..,

myslím, že pozastavování nad tím je zbytečná zráta času, vládne to tu denně i když je to smutné. Škoda, že Pepča nevládne železnou rukou. Pa a do daleka zdraví Zlata

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika z kuřeích jater s brandy; DIA

Taky už nepátrám zda to tu není, protože vím že to tu JE dokonce několikrát . Velice jedlé.
Ale snažně prosím. Používejte vyhledavač ať to tu není tak zaplevelené duplikáty, triplikáty, atd…

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika z kuřeích jater s brandy; DIA

nepátrám jestli už náhodou není, ale zdá se mi to dobré a jednoduché…děkuji zkusím a dám vědět jak chutnalo :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz