Recept Paštika z králíka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Paštika z králíka

Postup

Králíka, bůček a zeleninu nakrájíme na kousky, přidáme bobkový list a nové koření. Zalijeme třemi sklenicemi vařící vody a vaříme pod pokličkou na mírném ohni až bude maso měkké. Nakonec přidáme na plátky nakrajená játra, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Vychlazené maso, mrkev a jednu petržel vyndáme z hrnce a umeleme. Přidáme vejce, půl sklenice zcezené omáčky, vysypeme přísady a všechno důkladně promícháme. Formu dobře vymazanou sádlem naplníme masovou směsí do 3/4 výšky. Pečeme v troubě tak dlouho, až je paštika růžová a začne se odlepovat od stěn. Vychladlou paštiku vyndáme z forem a necháme úplně prochladnout. Poté ji zabalíme do alobalu a dáme do ledničky. Podáváme s křenem nebo brusinkovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže

Nahlásit recept

  • 20.10.03 vloženo
  • 11766x zobrazeno

Ingredience

  • 1 králík
  • 30 dkg prorostlého bůčku
  • 25 dkg drůbežích jater
  • 1 velká cibule
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel)
  • 4 vejce
  • sádlo
  • bobkový list
  • 3-4 zrnka nového koření
  • mletý muškátový oříšek
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paštika z králíka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz