Recept Paštika z králíka
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Králíka, bůček a zeleninu nakrájíme na kousky, přidáme bobkový list a nové koření. Zalijeme třemi sklenicemi vařící vody a vaříme pod pokličkou na mírném ohni až bude maso měkké. Nakonec přidáme na plátky nakrajená játra, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Vychlazené maso, mrkev a jednu petržel vyndáme z hrnce a umeleme. Přidáme vejce, půl sklenice zcezené omáčky, vysypeme přísady a všechno důkladně promícháme. Formu dobře vymazanou sádlem naplníme masovou směsí do 3/4 výšky. Pečeme v troubě tak dlouho, až je paštika růžová a začne se odlepovat od stěn. Vychladlou paštiku vyndáme z forem a necháme úplně prochladnout. Poté ji zabalíme do alobalu a dáme do ledničky. Podáváme s křenem nebo brusinkovou omáčkou.
Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže
- 20.10.03 vloženo
- 16736x zobrazeno
Ingredience
- 1 králík
- 30 dkg prorostlého bůčku
- 25 dkg drůbežích jater
- 1 velká cibule
- kořenová zelenina (mrkev, petržel)
- 4 vejce
- sádlo
- bobkový list
- 3-4 zrnka nového koření
- mletý muškátový oříšek
- sůl a pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Paštika z králíka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Paštika z králíka