Recept Paštika z králíka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Paštika z králíka

Postup

Králíka, bůček a zeleninu nakrájíme na kousky, přidáme bobkový list a nové koření. Zalijeme třemi sklenicemi vařící vody a vaříme pod pokličkou na mírném ohni až bude maso měkké. Nakonec přidáme na plátky nakrajená játra, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Vychlazené maso, mrkev a jednu petržel vyndáme z hrnce a umeleme. Přidáme vejce, půl sklenice zcezené omáčky, vysypeme přísady a všechno důkladně promícháme. Formu dobře vymazanou sádlem naplníme masovou směsí do 3/4 výšky. Pečeme v troubě tak dlouho, až je paštika růžová a začne se odlepovat od stěn. Vychladlou paštiku vyndáme z forem a necháme úplně prochladnout. Poté ji zabalíme do alobalu a dáme do ledničky. Podáváme s křenem nebo brusinkovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže

Nahlásit recept

  • 20.10.03 vloženo
  • 12255x zobrazeno

Ingredience

  • 1 králík
  • 30 dkg prorostlého bůčku
  • 25 dkg drůbežích jater
  • 1 velká cibule
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel)
  • 4 vejce
  • sádlo
  • bobkový list
  • 3-4 zrnka nového koření
  • mletý muškátový oříšek
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paštika z králíka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz