Recept Paštika z kachních jater
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Nejdříve nakrájíme asi 150 g jater na půlcentimetrové plátky a dáme je stranou. Ostatní játra umeleme s bůčkem, osolíme, opepříme, strouhneme trochu muškátového oříšku a přilijeme koňak. Vše dobře promícháme. Kameninovou nebo litinovou misku (může být i ohnivzdorná miska) vyložíme plátky slaniny, na které stejnoměrně rozetřeme půlku masové směsi. Poklademe plátky jater a znovu vrstvíme mleté maso. Nahoře ozdobíme plátky slaniny. Zvolna pečeme v troubě, přikryté pokličkou nebo alobalem, asi dvě hodiny.
Recept je z kategorií: Kachna
- 21516x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g kachních jater (mohou být jakékoliv drůbeže)
- 750 g vepřového boku
- 4 lžíce koňaku nebo madeiry
- pepř
- sůl
- muškátový oříšek
- 50 g slaniny
Doporučená příloha
Paštika se jí studená samozřejmě s bagetou.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Paštika z kachních jater
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Paštika z kachních jater
Glamo, já vím že recept stojí za vyzkoušení dle přesného popisu, ale jinak se mi játra zkazí (nestihla jsem je dát zamrazit před dobou použitelnosti), odjíždím dnes večer na víkend pryč a chci je narychlo „zachránit“ a event. vzít s sebou.
Pendo, děkuju převelice za recept a hlavně za práci s hledáním. Rozumím tomu dobře, že už se paštika nepeče? Vypadá to dobře a tyto ingredience mám naštěstí doma.
Kari, našla jsem něco pro Tebe z husích jater, což si myslím není žádný rozdíl:
150 g jater, 3 lžíce husího (kachního,… jakéhokoliv) sádla, 1 vejce, sardelka, paprika, cibule, citronová šťáva, sůl…játra podusit na sádle, vyjmout, na stejném sádle usmažit vejce, obojí umlít, přidat utřenou sardelku (nebo sardelovou pastu) a vše třít asi 20 minut. Přidat trochu sádla, tím se paštika napění a bude více pomazánky. Do napěněné paštiky přidat lžičku sladké papriky, lžičku rozstrouhané cibule, přisolit podle chuti a zakapat citronem. Ještě chvíli třít a pak dát ztuhnout. A je to!!
Kari, myslím, že to bez bůčku klidně uděláš. Jen jí bude trošičku a bude „zbytečně“ silná. Zahustíš strouhankou a tím to trošku nastavíš. Jako knedlíčky do polívky. Já bych tedy rozhodně počkala, až koupím všechny suroviny. Myslím, že se to u takovéhle dobroty rozhodopádně vyplatí.
Asi se to hodí do jiné diskuze, ale potřebuju poradit. Dá se tato paštika nějak připravit i bez boku? Musím dnes zpracovat kachní játra a paštika by se mi hodila dnes na cesty, ale nestíhám koupit ten vepřový bok. Myslíte, že to nebude vadit? Co tam přidat třeba vejce? A jak dlouho se přibl.peče? Zajímal by mne názor autora Pepina, ale ten se v diskuzích moc nevyskytuje, tak se ptám vás všech, milí labužníci…