Recept Paštika z kachních jater

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejdříve nakrájíme asi 150 g jater na půlcentimetrové plátky a dáme je stranou. Ostatní játra umeleme s bůčkem, osolíme, opepříme, strouhneme trochu muškátového oříšku a přilijeme koňak. Vše dobře promícháme. Kameninovou nebo litinovou misku (může být i ohnivzdorná miska) vyložíme plátky slaniny, na které stejnoměrně rozetřeme půlku masové směsi. Poklademe plátky jater a znovu vrstvíme mleté maso. Nahoře ozdobíme plátky slaniny. Zvolna pečeme v troubě, přikryté pokličkou nebo alobalem, asi dvě hodiny.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 17536x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g kachních jater (mohou být jakékoliv drůbeže)
  • 750 g vepřového boku
  • 4 lžíce koňaku nebo madeiry
  • pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 50 g slaniny

Doporučená příloha

  • Paštika se jí studená samozřejmě s bagetou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paštika z kachních jater

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika z kachních jater

Glamo, já vím že recept stojí za vyzkoušení dle přesného popisu, ale jinak se mi játra zkazí (nestihla jsem je dát zamrazit před dobou použitelnosti), odjíždím dnes večer na víkend pryč a chci je narychlo „zachránit“ a event. vzít s sebou.

Pendo, děkuju převelice za recept a hlavně za práci s hledáním. Rozumím tomu dobře, že už se paštika nepeče? Vypadá to dobře a tyto ingredience mám naštěstí doma.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika z kachních jater

Kari, našla jsem něco pro Tebe z husích jater, což si myslím není žádný rozdíl:
150 g jater, 3 lžíce husího (kachního,… jakéhokoliv) sádla, 1 vejce, sardelka, paprika, cibule, citronová šťáva, sůl…játra podusit na sádle, vyjmout, na stejném sádle usmažit vejce, obojí umlít, přidat utřenou sardelku (nebo sardelovou pastu) a vše třít asi 20 minut. Přidat trochu sádla, tím se paštika napění a bude více pomazánky. Do napěněné paštiky přidat lžičku sladké papriky, lžičku rozstrouhané cibule, přisolit podle chuti a zakapat citronem. Ještě chvíli třít a pak dát ztuhnout. A je to!!

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Paštika z kachních jater

Kari, myslím, že to bez bůčku klidně uděláš. Jen jí bude trošičku a bude „zbytečně“ silná. Zahustíš strouhankou a tím to trošku nastavíš. Jako knedlíčky do polívky. Já bych tedy rozhodně počkala, až koupím všechny suroviny. Myslím, že se to u takovéhle dobroty rozhodopádně vyplatí.

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Paštika-poraďte, prosím..

Asi se to hodí do jiné diskuze, ale potřebuju poradit. Dá se tato paštika nějak připravit i bez boku? Musím dnes zpracovat kachní játra a paštika by se mi hodila dnes na cesty, ale nestíhám koupit ten vepřový bok. Myslíte, že to nebude vadit? Co tam přidat třeba vejce? A jak dlouho se přibl.peče? Zajímal by mne názor autora Pepina, ale ten se v diskuzích moc nevyskytuje, tak se ptám vás všech, milí labužníci…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz