Recept Paštika kuřoprasečí

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1/ dojíme luxusní husí paštiku a uschováme kameninovou nádobu
2/ dovlečeme domů nákup s ingrediencemi na vlastní paštiku a dva dny hledáme onu pěknou nádobku
3/ dokoupíme játra, protože nevydržela
4/ máme nádobku i ingredience
5/ nalejeme si sklenku Porto, ochutnáme a v klidu se dáme do přípravy:

Cibule (hodně) nakrájíme na tenké polokroužky. Rozpálíme na velké pánvi něco sádélka a cibuli pomaleji opékáme. Mezitím připravíme játra, nakrájíme na kousky a zamícháme s nasekaným česnekem a douškem porto či koňaku.
Když je cibule skoro do zlatova, přidáme do pánve dosti sádélka, aby tam byla vrstva, tak 2 cm. Hezky to celé rozehřejeme a do toho opatrně (cáká to, zástěra není od věci) vložíme játra. Necháme osmažit, otočíme, promícháme, ale pomalu, aby se to pořád trochu smažilo a aby nevytékala šťáva z masika. Stáhneme k tomu pár větviček tymiánu a přidáme hrubě drcený pepř.
Když je dosmaženo (jatýrka hotová, ale ne vysušená), přidáme poctivého panáka alkoholu a sáhneme z ohně. Teď teprve osolíme.
Vzhledem k tomu, že to fantasticky voní, nakrájíme kousek čerstvého chleba a pozveme drahého na ochutnávku. Pak ho pod pohrůžkou amputace mastných prstíků zase vyženeme.
Když obsah pánve trochu vychladne, celé to rozmixujeme na příhodnou konzistenci. Pak vmícháme nakládaný pepř a paštiku napěchujeme do nádobky, povrch uhladíme. Necháme vychladit na tajném místě.
Pak ještě roztopíme trochu sádla s tymiánem a pokryjeme tím povrch paštiky. Připijeme si na úspěch.

Druhý den předložíme hladovcům s čerstvým chlebem a červeným vínem.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 30.01.08 vloženo
  • 3393x zobrazeno

Ingredience

  • kuřecí játra
  • červená cibule (hodně)
  • česnek
  • tymián
  • pepř / sůl
  • vepřové sádlo
  • nakládaný zelený pepř
  • chilli paprička
  • porto či koňak

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paštika kuřoprasečí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
anci
51 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika kuřoprasečí - Lindaa

Pokud je to suché, neuškodí tomu ještě víc sádla, v pánvi by to mělo v podstatě plavat… Ale koňak je velmi elegantní a sympatické řešení :-)

gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika kuřoprasečí

Poslední čtyři řádky recepisu se bohužel nepodařilo zrealisovat. Doporučuji vypustit to zvaní drahé poloviny. Nepřijde sama a pak to vypadá jak když dědeček s babičkou tahali řepu. Akorát pes s korelou nebyli na konci ale na začátku fronty.

Lindaa
114 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika kuřoprasečí

Vyzkouseno - nesehnala jsem kurecí játra a tak jsem pouzila veprová. Pastika je chutove mnamka, po technické stránce jsem mela problém s rozmixováním- chybela tekutina a tak jsem prilila trosku víc konaku. Výsledná pastika je tudíz spís pro dospelé (ale aspon ji pubertáci nesezerou - ha ha ). Pravdepodobne bych se tomuto problému vyhnula pouzitím kurecích jater, která jsou stavnatejsí nez veprová. Kazdopádne dekuji za príma recept.

java
59 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika kuřoprasečí-Anci

Četla jsem se zalíbením ,ukládám a příležitostně vyzkouším,díky J.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Karbanátky Karbanátky
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz