Recept Paštika kuřoprasečí

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1/ dojíme luxusní husí paštiku a uschováme kameninovou nádobu
2/ dovlečeme domů nákup s ingrediencemi na vlastní paštiku a dva dny hledáme onu pěknou nádobku
3/ dokoupíme játra, protože nevydržela
4/ máme nádobku i ingredience
5/ nalejeme si sklenku Porto, ochutnáme a v klidu se dáme do přípravy:

Cibule (hodně) nakrájíme na tenké polokroužky. Rozpálíme na velké pánvi něco sádélka a cibuli pomaleji opékáme. Mezitím připravíme játra, nakrájíme na kousky a zamícháme s nasekaným česnekem a douškem porto či koňaku.
Když je cibule skoro do zlatova, přidáme do pánve dosti sádélka, aby tam byla vrstva, tak 2 cm. Hezky to celé rozehřejeme a do toho opatrně (cáká to, zástěra není od věci) vložíme játra. Necháme osmažit, otočíme, promícháme, ale pomalu, aby se to pořád trochu smažilo a aby nevytékala šťáva z masika. Stáhneme k tomu pár větviček tymiánu a přidáme hrubě drcený pepř.
Když je dosmaženo (jatýrka hotová, ale ne vysušená), přidáme poctivého panáka alkoholu a sáhneme z ohně. Teď teprve osolíme.
Vzhledem k tomu, že to fantasticky voní, nakrájíme kousek čerstvého chleba a pozveme drahého na ochutnávku. Pak ho pod pohrůžkou amputace mastných prstíků zase vyženeme.
Když obsah pánve trochu vychladne, celé to rozmixujeme na příhodnou konzistenci. Pak vmícháme nakládaný pepř a paštiku napěchujeme do nádobky, povrch uhladíme. Necháme vychladit na tajném místě.
Pak ještě roztopíme trochu sádla s tymiánem a pokryjeme tím povrch paštiky. Připijeme si na úspěch.

Druhý den předložíme hladovcům s čerstvým chlebem a červeným vínem.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.01.08 vloženo
  • 3248x zobrazeno

Ingredience

  • kuřecí játra
  • červená cibule (hodně)
  • česnek
  • tymián
  • pepř / sůl
  • vepřové sádlo
  • nakládaný zelený pepř
  • chilli paprička
  • porto či koňak

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paštika kuřoprasečí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
anci
51 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika kuřoprasečí - Lindaa

Pokud je to suché, neuškodí tomu ještě víc sádla, v pánvi by to mělo v podstatě plavat… Ale koňak je velmi elegantní a sympatické řešení :-)

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika kuřoprasečí

Poslední čtyři řádky recepisu se bohužel nepodařilo zrealisovat. Doporučuji vypustit to zvaní drahé poloviny. Nepřijde sama a pak to vypadá jak když dědeček s babičkou tahali řepu. Akorát pes s korelou nebyli na konci ale na začátku fronty.

 
Lindaa
114 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika kuřoprasečí

Vyzkouseno - nesehnala jsem kurecí játra a tak jsem pouzila veprová. Pastika je chutove mnamka, po technické stránce jsem mela problém s rozmixováním- chybela tekutina a tak jsem prilila trosku víc konaku. Výsledná pastika je tudíz spís pro dospelé (ale aspon ji pubertáci nesezerou - ha ha ). Pravdepodobne bych se tomuto problému vyhnula pouzitím kurecích jater, která jsou stavnatejsí nez veprová. Kazdopádne dekuji za príma recept.

 
java
59 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paštika kuřoprasečí-Anci

Četla jsem se zalíbením ,ukládám a příležitostně vyzkouším,díky J.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz