Recept Pastiersky koláč

Labužník Lisa Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na hlbšej panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu, mrkvu, po 3 minútach šampióny. Pridáme mleté mäso a pražíme do hneda. Podlejeme vínom a dusíme 10 minut. Pridáme paradajky a necháme zovrieť. Pridáme soľ, štiplavú papriku a korenie. Prikryjeme a za občasného miešania zvoľna dusíme 45min. Medzitým pripravíme hornú vrstvu: v slanej vode uvaríme do mäkka zemiaky a scedíme. Pridáme maslo, mlieko a romixujeme na kašu. Mäsovú zmes dáme buď do väčšej jenskej misy alebo rozdelíme do menších zapekacích misiek a prikryjeme zemiakovou kašou. Pečieme 20-25min pri 200°C. Kaša má byť zlatohnedá a plnka dobre prepečená.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 03.09.02 vloženo
  • 7514x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa (alebo pol na pol s bravčovým)
  • olej
  • 1 veľká na kocky nakrájaná cibuľa
  • 1 veľká mrkva nakrájaná na kolieska
  • 5-6 ks šampiónov nakrájaných na plátky
  • 500 g paradajky nakrájane na kúsky alebo 2 malé konzervy
  • 200 ml červeneho vína
  • soľ, mleté čierne korenie, štiplavá paprika
  • 750g zemiakov
  • 30g masla
  • hrnček mlieka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pastiersky koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz